SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 11:21
Org çalıp sosyal medyaya yükledi, ‘Fenomen’ oldu Görseli
SAMSUN

Org çalıp çektiği videoyu sosyal medyaya yükleyen 11 yaşındaki Fevzi Kaan Türker, fenomen oldu. Binlerce beğeni alan video sayesinde tanınan Türker, şimdi çeşitli etkinlik ve düğünlerde org çalıp şarkı söylüyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Org çalıp şarkı söylediği videoyu sosyal medyaya yükleyen 11 yaşındaki çocuk, şimdi aranan isim oldu.

Çarşamba ilçesinde yaşayan 36 yıldır müzisyenlik yapan Hakan Türker (47), Kovid-19 nedeniyle uygulanan kısıtlamalar sonrasında çalışamayınca müzik aletlerinin evine getirdi. Zaman zaman müzik aletlerini çalarak sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Çalışmak için gündüzleri dışarı gittiği dönemde ise oğlu Fevzi Kaan Türker, babasından gizlice org çalmayı öğrendi. Babasının orgunu çalarak şarkı söyleyen küçük çocuk bir video çekti. Bu videoyu yaklaşık 8 ay önce annesinin cep telefonunu alıp sosyal medyadan paylaştı. Video saatler içerisinde binlerce paylaşım ve beğeni aldı. Bunun üzerine küçük çocuk benzer videoları sosyal medyada paylaşmaya devam etti. İlerleyen süreçte tanınmış şarkıcılarla canlı yayın bağlantıları da yaptı.

Fenomen olan küçük çocuk, çeşitli etkinlik, düğün ve nişan merasimlerinde sahne alıp, babasının orguyla şarkı söylemeye başladı. İnsanların kendisine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirten Fevzi Kaan Türker, hayalinin ise müzik öğretmeni olmak olduğunu söyledi.

‘Müzik öğretmeni olmak istiyorum’

Şarkı söylemeyi çok sevdiğini okula gittiği dönemde öğretmeni ve arkadaşlarına hep şarkı söylediğini belirten Fevzi Kaan Türker, “Pandemi dolayısıyla babam düğünlere gidemediği için eve getirmişti. Benden ondan gizli org çalmaya başladım. Bir gün yine gizlice orgu açtım şarkı söyleyip video çektim. Ardından da bu videoyu sosyal medyada paylaştım.

Bir anda hızlıca video paylaşıldı. Binlerce görüntüleme ve beğeni oldu. İnsanlar ilgi göstermeye başladı. Şimdi org çalmaya devam ediyorum. Etkinliklerle düğünlerde org çalış şarkı söylüyorum. Hedefim müzik öğretmeni olmak. Kendimi geliştireceğim eğitim alacağım daha güzel org çalmak istiyorum” dedi.

‘Fenomen olmak çok güzel bir duydu’

Birçok şarkıyı orgla çalabildiğini ve kendisini daha da geliştirmek istediğini dile getiren Türker, “Artık insanlar beni taşıyorlar. Çok mutlu oluyorum. Kalabalık yerlerde tanınıyorum yanıma geliyorlar, fotoğraf çekiniyorlar benimle. Bende bundan dolayı çok seviniyorum. Çevredeki insanlar da ‘fenomen’ oldun diyorlar. Fenomen olmak çok güzel bir duydu. Ünlülerle de iletişime geçtim. Telefonla konuştuklarım oldu. Sosyal medya üzerinden yaptığım canlı yayınlara ünlü sanatçılar da katıldı” diye konuştu.

 

‘Video 1 saat içinde binlerce kez paylaşıldı’
 
Oğlunun bu başarısından çok mutlu olduklarını ve kendisiyle gurur duyduklarını dile getiren Hakan Türker (47) ise, “Pandemi sürecinde kısıtlamalar olunca düğünlere gidemedik, maddi sıkıntılar çektik. 1,5 yıl genel anlamda zorluk yaşadık. Hep evdeydik. Bu süreçte çalışamadığım için müzik aletlerimi eve getirmiştim. Ara ara evde sosyal medyadan canlı yayın yapıp şarkı söylüyordum. Orgum zaten odada kurulu duruyor. Ben iş yerine gittiğim zamanlarda oğlum gündüz benden habersiz org çalmış bu sırada. Annesinin cep telefonunu alıp şarkı söylerken şarkı söyleyip sosyal medyadan paylaşmış. Attığı ilk video 1 saat içerisinde her yerde paylaşıldı” şeklinde konuştu.

‘Çok fazla talep oldu’

Oğlunun müzik sektöründe gelip geçici olmamasını istediğini belirten Hakan Türker, “Fevzi için birçok yerden teklifler geldi. Çok fazla talep oldu. Bu sektörde oğlum gelip geçici olmasın diye dikkatli olmaya çalışıyoruz. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Bir kalabalık yere gittiğimizde insanlar Fevzi Kaan’ı tanıyorlar yanına gelip fotoğraf çektiriyorlar. Yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen hala gündemde. İnsanlar çok sevdiler. Müzisyen olarak bir eğitim almasını istiyoruz. Yaşı itibariyle daha küçük. Müzik öğretmeni ya da bir sanatçı olabilir. 11 yaşında ama çok büyük bir özgüveni var. Bu yaşta bir çocuğun yapamayacağı şeyleri yapıyor. Çok büyük bir istek ve hevesi var bu konuda” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap