• Samsun
  • Son Güncelleme 15:58

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

OMÜ’de TEKNOFEST hazırlığı

Geleceğin şehri Samsun‘da TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, süreçle ilgili değerlendirme  yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Öğretmenlerin bizzat ayağına gitmek koşuluyla 1000 kadar öğretmenimize proje yazma eğitimi verdik. Öğrencileriyle birlikte oluşturacakları projeleri destekleme vaadinde bulunduk. Ayrıca üniversite de oluşturduğumuz 11 üretim atölyesini hizmete sunduk. Hastaneden randevu alır gibi çalışmaya başladı. Dışardaki ekipler buradaki teknik ve akademik imkanları kullanabilir hale getirildi” dedi.

Projesi geçen öğrenciye 5 bin TL destek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal üniversitenin lisans öğrencilerine de projelerinin oluşturulan kuruldan onay alması halinde 5 bin TL destek verdiklerini ve 1500 öğrenciye proje yazma eğitimi verdiklerini açıkladı.

Prof. Dr. Ünal, ”TEKNOFEST ve sonrası diye bir süreç oluşmasını arzu ediyoruz. Bunun bir kültüre dönüşmesini amaçlıyoruz. Sadece kazanan öğrencinin kendisi olmayacak. Bundan sonra üretime dönüşen bir sürecin olmasını istiyoruz. Özellikle eğitim konusunda bilginin beceriye, becerinin de üretime dönüşmesi üniversite olarak ortaya koyduğumuz stratejik bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap