SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 04:03
Mutlaka Görülmesi Gereken Bir Yer! Tarih ve Doğa İç İçe Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Tarihi Miras “Asarkale”

Samsun'un Bafra ilçesinde Helenistik Çağ'da inşa edilen Asarkale ve kaya mezarları, isminden söz ettiriyor.. En çok ilgiyi ise 2 bin 300 yıllık Paflagonya dönemine ait mezarlar görüyor.

Bafra ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Asarkale ve kaya mezarları, Helenistik Çağ'da savunma (korunma) amacıyla inşa edildi. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de tadilattan geçirilerek kullanılan alan son yıllarda kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından birine dönüştü.

Doğa Ve Tarih İç içe

Tarihi ve doğayı aynı anda ziyaretçilerine sunan bölge de Kale ve Grek mimarisinin özelliklerini taşıyan 3 adet kaya mezarı yer alıyor. Derbent Barajı’nın yapımıyla birlikte oluşan baraj gölü de tarihi alana doğal güzellik katıyor. Baraj gölünün iki yanında dik yarlara oyulmuş kaya mezarları, Paflagonya ve Akalan Şelaleleri ziyaretçilerini tarih ve doğanın uyumuyla kendine hayran bırakıyor.

Asarkale ve Kaya mezarlarına ulaşımı sağlayan yol boyunca ekili organik mısır tarlaları ise doğaya yolculuğun ilk aşamasını oluşturuyor. O bölgeyi ziyaret etmek isteyenler dağların tepesinden baraj çevresine kadar her karış toprakta tarım yapıldığına tanıklık etme fırsatı buluyor

0 Yorum

Yorum Yap