• Samsun
  • Son Güncelleme 07:05
Muhalefetten ‘TEKNOFEST’e tam destek Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Muhalefet partileri, TEKNOFEST’in Samsun’da yapılacak olmasının kent adına olumlu bir gelişme olduğunu söyleyerek destek verdi.

Gençlerin teknolojiye olan ilgilerini artırmak, onları milli teknoloji üretmeye teşvik etmek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST’in heyecanın yaşayan Samsun, 2022 Karadeniz organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye meclisinin ekim ayı toplantısına damga vuran festival, meclis üyelerinin en önemli gündemi oldu. Festivale ev sahipliğini yapacak ikinci Anadolu şehrinin Samsun olmasını memnuniyetle karşılayan muhalefet partilerinin meclis üyeleri, organizasyonun kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Muhalefet katkı vermeye hazır

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yönettiği toplantıda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Atilla Tekcan, TEKNOFEST’in kent adına çok olumlu ve güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Tekcan, “Biz Atakum Belediyesi olarak kültür, sanat, spor, bilim ve her alanda TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmanın onurunu yaşayacağız. Bu organizasyonda aktif görev almamız ve çalışmalara katkı vermek istediğimizle ilgili talebimizi iletiyorum.

Tekcan : Elimizden gelen katkıyı vereceğiz

Gerçekten Samsun’un tanıtımı, turizm potansiyeli ve kentin vizyon sahibi olması için çok önemli bir organizasyon. İktidarı ve muhalefetiyle altından hep birlikte kalkmamız gereken bir etkinlik. Hiçbir siyasi menfaat düşünmeden, merkezi idare, mahalde ve yerelde tüm kurumların el birliğiyle çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Elimizden gelen tüm katkıyı vereceğimizi sizlere beyan ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Aydemir : Her güzel şeyin yanındayız

TEKNOFEST’in Türkiye’nin son yüzyıl içerisinde yaptığı en büyük atılımlardan biri olduğuna inandıklarını ifade eden İYİ Parti Grup Başkan Vekili Alper Aydemir ise, “Bizler İYİ Parti ailesi olarak yapılan her güzel şeyin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Eleştirebildiğimiz gibi güzel şeyleri de takdir etmemiz ve alkışlamamız da bizim en önemli unsurlarımızdan bir tanesi. Festivali ülkemize kazandıran Selçuk Bayraktar Beyi de tebrik ediyoruz.

Ülkemize fayda anlamında açıkçası kendisinin çok yoğun çalıştığını görmekteyiz. Keşke bütün gençlerimiz ve fertlerimiz bu minvalde çalışmış olsa da ülkemizi bir adım öteye götürme anlamında fayda sağlasa. Önümüzdeki sene Samsun’da yapılacak olması bizi ayrıca gururlandırdı. Orada bizim de önümüzdeki dönemde hem Samsun’un adını duyurabilmek için önemli bir organizasyon. Yarışmalara katılarak dereceye giren kardeşlerimizi de kutluyorum. Bu organizasyonla ilgili desteklerimizi son gününe kadar sürdüreceğiz” dedi.

Saadet Partisi’nin tek meclis üyesi olan Hüseyin Kaya ise “Teknofest ile ilgili gurur duyulacak bir olay yaşıyoruz. Bu gururu bizlere yaşatan herkese teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Cumhur İttfakı’nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin meclis üyesi Cemalettin Kola ise “Teknofest’in kurtaran şehir Samsun’a çok yakışacağına inanıyorum. Çok büyük katkılar sağlayacağını da düşünüyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun “ ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap