• Samsun
  • Son Güncelleme 13:15
Millet Bahçesi Samsunluların yeni mekanı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Millet Bahçesi özellikle hafta sonları Samsunluların keyifli vakit geçirdikleri mekanların başında geliyor.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl video konferansla açılışını yaptığı Samsun Millet Bahçesi, haftanın stresini atmak isteyen vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. 103 dönüm büyüklüğündeki bahçe, her yaş grubuna hitap eden spor, doğa ve eğlence alanlarıyla halkın yaşam merkezi haline geldi.

40 farklı türde 3 bin ağaç ve 75 farklı türde 40 bin çalı, yer örtücü bitkiler, gül bahçeleri ve süs havuzuna sahip bahçede, farklı yaş gruplarının zaman geçireceği 2 bin 45 metrekarelik çocuk oyun alanı bulunuyor. 



Millet Bahçesi 7’den 70’e ilgi görüyor

Samsunspor’un 1989 yılındaki trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcuların anısına Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı ‘Samsunspor Anıtı’nın yanı sıra basketbol ve voleybol sahaları, koşu parkurları, tenis kortları ve bisiklet yoluyla Samsun Millet Bahçesi, spora ve eğlencenin adresi oldu.

Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla iç içe keyifli zaman geçiren çocuk, genç, ebeveyn ve yaşlılar,  günün yorgunluğunu ise 131 metrekare büyüklüğündeki Millet Kıraathanesi’nde atıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet spora teşvik amacıyla millet bahçesinde hizmete sunduğu 4 kişilik bisikletler de büyük ilgi görüyor. Çocuklar için 15 akülü araba alınarak hizmete sunuldu.



Başkan Demir : Dünyada eşine az rastlanır bir proje


Millet Bahçesinin şehirdeki yaşam kalitesini daha da artırdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kısa zamanda tahminlerin çok üstünde ilgi gördüğünü belirtti.

Başkan Demir, Gülsan Sanayi Sitesi’nin kaldırılmasının ardından Millet Bahçesini 662 dönümlük Doğu Park alanını da içine alacak şekilde büyütüp kent parka dönüştüreceklerini hatırlattı ve şunları söyledi:

“Vatandaşların tatillerinde ve boş zamanlarında yakınlarıyla keyifli ve güzel vakit geçirebilecekleri mekanlardan biri olan millet bahçesi, tüm spor alanları, eğlence aktiviteleri, akülü araç ve bisikletleriyle genç, yaşlı, çocuk her kesimin gözde mekanı haline geldi.

Bu bahçelerin amacı, insanlarımızı daha temiz hava ve çevreyle buluşturmaktır. Samsun Millet Bahçesi, bir dönüm noktasıdır. Doğu Park’la da bütünleştirdiğimizde şehrin kalbinde, dünyada eşine az rastlanır bir projeyi halkımıza armağan etmiş olacağız.

İnşallah sosyal hayata da olumlu katkı yapacak. Haftanın iş stresinden ve araç gürültüsünden uzaklaşmak, ailece güzel vakit geçirmek isteyen tüm vatandaşları millet bahçemize davet ediyoruz.”


 

0 Yorum

Yorum Yap