• Samsun
  • Son Güncelleme 15:34
Meteoroloji, Karadeniz’deki 5 il için sel uyarısı verdi Görseli
SAMSUN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu akşam ve yarın için Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulunuldu.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz’deki 5 il için şiddetli sağanak yağmur beklendiği belirtilerek sel riskine karşı vatandaşlar uyarıldı. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Rize’de, yarın (Cumartesi) ilk saatlerden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ile kuzey kesimleri başta olmak üzere Artvin çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

‘AFAD uyardı’

AFAD tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımla da belirtilen  ilde çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiği belirtilerek ani sel, bu baskını, yıldırım ve heyelan riskine karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

0 Yorum

Yorum Yap