SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 04:32
Menemen nasıl yapılır Görseli
SAMSUN

Menemen nasıl yapılır sorusu herkesin merak ettiği yemek çeşitlerinden biri. Samsun'un en önemli lezzetlerinden Çakallı menemeninin ustaları da ‘Menemen soğanlı mı soğansız mı olur’ tartışmalarına son noktayı koydu. İşte Çakallı menemeninin tarifi...

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'un simge lezzetlerinden olan 'Çakallı Menemeni' Samsun-Ankara Karayolundaki Çakallı mevkiinde yer alan tesislerde ağırlıklı olarak yapılıyor.

Çakallı Menemeni nasıl yapılır

Ustasından Çakallı Menemeni
Tarihte kervanların konakladığı bölge olan Çakallı adını verdiği menemeni ile tanınıyor. Bölgede menemen yapılan yaklaşık 30 tesis bulunurken, Çakallı menemenin lezzeti Samsun sınırlarını aşmış durumda. Birçok kişi Çakallı menemenini tadına bakmak için bu bölgeye geliyor. Ancak son yıllarda menemenle ilgili sıkça tartışma konusu olan Menemen Nasıl Yapılır...
‘Soğanlı mı soğansız mı yapılır’ tartışmalarına ise Çakallı menemeni ustaları son noktayı koydu. Çakallı menemeni ustaları en lezzetli menemenin içine soğan konulmadan yeşilbiberle yapıldığını söylüyor. Bölgedeki ustalar, Çakallı menemeninin, tereyağı, yeşilbiber, domates, kaşar peyniri, yumurta sarısı ve baharatlar kullanılarak yaklaşık 15 dakikada yapıldığı belirtiyor.

Bölgenin en önemli lezzetlerinden biri

Soğan Kesinlikle Olmaz
13 yıllık menemen ustası olan Yasin Keklik, menemen soğanlı mı soğansız mı olur tartışmalarının her zaman gündemde olduğunu belirterek, “Çakallı menemeninde kesinlikle soğan bulunmaz. Biz içine sadece yeşilbiber koyarız, soğan koymayız. Çakalı menemeninin en önemli özeliği malzemelerin iyice ezilip birbirine özleştirilmesi ve sadece yumurta sarısının kullanılmasıdır. Malzemelerin miktarı ve kıvamı ile bir denge sağlanır lezzetli menemen yapılır” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap