• Samsun
  • Son Güncelleme 05:34
Lina’nın tedavisi için destek bekliyorlar Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Gülay ve Orhan Çulha çifti, çocukları SMA Tip 1 hastası olan 13 aylık Lina Çulha’nın Dubai’de tedavi olması için gereken 1 milyon 820 bin Dolar’ı toplamak için başlattıkları kampanyaya umutla devam ediyor. Çulha çifti, tedavi masrafının yüzde 51’ini toplarken kalan kısmı için yardım çağrısında bulundu.

Amasya’da yaşayan Gülay (28) ve Orhan (38) Çulha çiftinin tek çocuğu olan 13 aylık Lina Çulha’ya 1,5 aylıkken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığı teşhisi konuldu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde küçük çocuğun tedavisi sürerken ailesi daha ileri bir tedavi uygulanması için arayışa girdi. Çulha, çiftti Dubai’de uygulanan ‘Zolgensma’  gen tedavisi yöntemini öğrendi. Bu tedavinin uygulanması için 1 milyon 820 bin Dolar tedavi masrafı olduğu belirtildi. Amasya Ziraat Odası’nda çalışan baba Orhan ve ev hanımı olan anne Gülay Çulha bir miktar parayı kendi imkanlarıyla buldu. Ancak tedavi ücretinin çok yüksek bir miktar olması nedeniyle çocukları için ‘Lina’ya can suyu ol’ ismiyle bir kampanya başlattı.

Tedavi için 2 yaşını ve 13.5 kiloyu geçmemesi gerekiyor

Gülay ve Orhan Çulha, sosyal medya üzerinden yaptıkları duyurularla, Amasya’da ve çevre illere giderek kurdukları stantlarla vatandaşlardan kampanyaya destek olmalarını istedi. Kampanya kapsamında tedavi ücretinin yüzde 51’lik kısmı toplanırken Çulha çifti kalan kısmın tamamlanması için vatandaşlardan destek bekliyor. Tedavinin yapılabilmesi için Lina Çulha’nın 2 yaşını ve 13.5 kiloyu geçmemesi gerektiği belirtilirken anne ve babası kızları için yardım çağrısında bulundu.



‘4 aylıkken yutma refleksini kaybetti’

Anne Gülay Çulha kızının şuan 8 kilo ağrılıkta ve 13 aylık olduğunu belirterek “Kızım 4 aylıkken yutma refleksini kaybettiği için burnundan beslenme sondası ile beslenmeye başladı. Kızım, şuan ülkemizde devletimiz tarafından karşılanan ilacı kullanıyor. Bunun dışında Mayıs 2021’da Dubai’de uygulanan ‘Zolgensma’ gen tedavisi için kampanya başlattık. Tüm Türkiye’de geçerli Valilik izinli bir kampanya yürütüyoruz şuan. Çok zor bir süreç yaşıyoruz. Çocuğumuz için ayakta durmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

‘Yolun yarısını tamamladık’


“Umudumuz hep var, bu yola inanarak çıktık. Yolun yarısını tamamladık. Tek bir kişinin karşılayabileceği bir miktar değil bu ama insanlar iyi var onlar sayesinde yüzde 51’e geldik. Birçok insanın desteği ile geldik bu noktaya. Kalan kısmı için de herkesten destek bekliyoruz.”


 

0 Yorum

Yorum Yap