SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:29
Kenevir Ve Tıbbi Aromatik Bitkilerle İlgili 37 Çeşit Proje Çalışması Yapıldı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kenevir ve tıbbi aromatik bitkiler üzerine 37 çeşit proje çalışması yapıldı

OMÜ ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), bölgenin gelişimine katkı sunacak kenevir ve diğer lifli bitkiler başta olmak üzere tarım ve hayvancılıkta yapılabilecek iş birlikleri için stratejik ortaklık toplantısı gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, bu projelerdeki temel hedeflerinin sadece yayın yapmak olmadığını, projeleri endüstriyel ürüne dönüştürmek istediklerini belirtti. Ünal, “Bölge için hangi ürün daha etkili olacağının araştırılması, bunun devamında projelerin altyapısının oluşturulması ve son aşamada ise bu projelerin markalaştırılmasını istiyoruz. Öncelikle ithal edilen ürünleri ele almalıyız ve ihracat ürünü haline getirmeliyiz. Bu süreçte OMÜ-TTO ve Teknopark iş birliği ile üniversitedeki düşüncenin pazarlamasını yaparak sanayiyi de bu sürecin içine dahil etmeyi tasarlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bölgenin kalkınmasını yönetmek için bir strateji geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Rektör Ünal, “Araştırmaları güç birliğine dönüştürmek, birbirine entegre etmek ve buradan da üretimi merkeze almak suretiyle, endüstriyel üretimi merkeze alan bir süreç yönetimi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ise OMÜ mezunu olduğunu belirterek ev sahipliğinden dolayı Rektör Ünal’a teşekkür etti. Gültekin, bu bölgeye hizmet etmek istediklerini belirterek özellikle kenevir ve lifli bitkilerle ilgili gelecekte yapılması gerekenleri bu toplantıyla hayata geçireceklerini söyledi. Gültekin ayrıca tarım ve hayvancılığı hedefe alıp etkin bir coğrafi sistem kurulması gerektiğini de vurguladı.

Toplantı sonrası DOKAP ve OMÜ’den oluşacak çalışma grubu belirlenerek ortak çalışmaların yapılması amacıyla eylem planı hazırlanması kararlaştırıldı.

 

0 Yorum

Yorum Yap