SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 00:18
Kaza kurşunuyla felç kalan genç yeniden yürümek için yardım istedi Görseli
SAMSUN

Samsun’da 6 yıl önce garson olarak çalıştığı işyerinde çıkan silahlı kavgada omuriliğine saplanan kurşunla yaralanan ve yüzde 90 engelli kalan Mirat Sırça (25), tedavi olup yeniden yürüyebilmek için yardım bekliyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da 6 yıl önce bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan Murat Sırça, aniden müşteriler arasında çıkan silahlı kavgada omuriliğine isabet eden kurşunla yaralandı. Yoğun bakımdaki 17 günlük yaşam savaşını kazanan gencin göğsünden alt kısmı ise felç oldu. Yüzde 90 engelli olan Sırça’nın yeniden ayağa kalkmasının mümkün olduğu belirtildi. Ancak tedavi için yeterli imkanı bulunmayan Sırça, tedavi masraflarının karşılanması için yardım istedi. Murat Sırça, ayağa kalkıp yeniden yürüdüğü günlerin hayalini kurarak yaşıyor.
Yeniden yürümenin hayalini kurarak yaşadığını söyleyen Sırça, “Tedavi il dışında bu durum için kullanılan robot cihazı gibi aletler ve havuz sistemi ile gerçekleşmektedir. Bunların da olması parasaldır. Bizim de gücümüz yetmediğinden dolayı yapamıyorum. Kendi ihtiyaçlarımı karışlayamıyorum. Annem ve abim karşılıyor. Tek başıma hiçbir şekilde yapamıyorum, hep bir destek gerekiyor. Tedavime gidemiyorum. Yürümek istiyorum, eski günlerime dönmek istiyorum. Cümleler boğazıma düğümleniyor artık. Bu durumda devletimden destek bekliyorum. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum" diye konuştu. Kardeşinin bakımını üstlenen ağabeyi Kenan Sırça (32) ise kardeşinin felç kaldığı olay sonrasında hep kendisinin hem tüm ailenin hayatının değiştiğini dile getirerek “Sürekli onunla ilgilendiğim için, işe dahi gidemiyorum, çalışamıyorum. Her gün bahçeye indir, eve çıkar bu yüzden hiçbir iş yapamıyorum. Kardeşim nereye ben oraya. 500 bin ila 750 bin kadar bir meblağ söz konusu. Büyük iş adamlarından, büyük iş ablalarından yardımları bekliyoruz" dedi.
Anne Nuran Sırça ise tek istediğinin oğlunun tekrar yürüdüğünü görmek olduğunu söyledi.

0 Yorum

Yorum Yap