SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 08:54
Kardeşlik İftarı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından “15 Ramazan Dünya Yetimler Günü” nedeniyle düzenlenen ‘Kardeşlik İftarı’ düzenledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından “15 Ramazan Dünya Yetimler Günü” nedeniyle ‘Kardeşlik İftarı’ programı düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen iftar programına Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eşi Ümmühan Demir, Genel Sekreter İlhan Bayram, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İftar sonrasında konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Benim 5 çocuğum, 7 torunum var. Çocuklarım ve torunlarım üzerinde ayrı bir sorumluluğum var ama aslında tüm insanlık için Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da her fert için ayrıca omzumuzda sorumluluk var. Aslında bu iftarın ana amaçlarından bir tanesi bu.

Burada yavrularımız, çocuklarımız var. Kendi anne babaları kendi akrabaları kadar bizde onlar için aynı hükme aynı sorumluluğa sahibiz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı olarak burada katılan tüm yetkililerimize, ilgililerimize emek veren kardeşlerimize şunu ifade etmek istiyorum” diyerek şöyle devam etti:

iftar

“Tüm sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine, özellikle kardeşlik hukuku için emek veren ömür sarf eden gece gündüz gayret eden her bir kardeşimiz şunu bilsin; Büyükşehir Belediyesi olarak biz Samsun’da 1 milyon 370 bin insanımızın hayatından sorumluyuz.

Bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmeye gayret ediyoruz. Eğitiminden, sağlığından, gelecekle ilgili tasarrufundan, hayalinden biz arzu ediyoruz ki, bu şehir kardeşlik hukukunun en sağlam olduğu, en bilinçli bir şekilde yaşandığı şehir olsun diye gayret ediyoruz.”  

Vali Zülkif Dağlı ise konuşmasında Kardeşlik İftarı’nın gerçekten çok anlamlı olduğunu söyleyerek “Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde çok güzel bir iftar tertip edildi. Çok güzel bir anı, hep birlikte yaşıyoruz. Bilmem farkında mısınız? Bugün biraz daha zengin, daha mutlu daha coşkuluyuz çünkü çocuklarımız var, çünkü geleceğimiz var.

iftar

Onlarla birlikteyiz. Onlara yön vereceğiz. Hep birlikte onların geleceklerini hazırlamakla yükümlüyüz ve hazırlayacağız. Çok hayırlı ve bereketli bir Ramazan’ı hep birlikte idrak ettiğimizi düşünüyorum. İnşallah sağlık içerisinde, huzur ve mutluluk içerisinde bayrama da varırız” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan da programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:  

“Bu güzel günde rahmet, mağfiret ve azaptan kurtuluş ayı olan Ramazan ayının 15’nde bizleri bir araya toplanma imkanı sağlayan organizasyonu yapan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk’a hamd ediyorum. Hepinizin Ramazanını tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah idrak edeceğimiz Kadir Gecemizi ve mübarek Ramazan Bayramı’nızı şimdiden tebrik ediyorum.”

Programda konuşma yapan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, “Burada bulunan değerli kardeşlerimin kardeşlik duygularını en üst seviyede yaşamalarını, yaşamımızda kardeşliği, huzuru, barışı bir arada yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, o sevgi duygusunun da kardeşçe olmasını diliyorum” dedi.

Program sonunda katılanlara hediye takdim edildi.

0 Yorum

Yorum Yap