• Samsun
  • Son Güncelleme 00:48
İnce belli bardakta veriliyor, çaydan çok satılıyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan bir çay ocağı müşterilerine çayın yanı sıra süt satışı da yapıyor. İnce belli bardakta satılan süte olan talep zamanla artınca çay satışını da geçti.

Ladik ilçesi Bahşi Mahallesi'nde 13 yıl önce çay ocağı işletmeye başlayan, Turan Demir (60) çayın yanı sıra diğer meşrubatların yanında sıcak süt satmaya da başladı. İnce belli bardakta sattığı sıcak süte müşterileri ilgi gösterince zaman içinde süt satışı çay satışını geçti. Günde 250 bardak süt satar hale gelen Demir’in işlettiği çay ocağı ilçede ‘Süt kahvesi’ olarak biliniyor. Kendisine ait büyükbaş hayvanlarından elde ettiği sütü satan Demir, il dışından ilk kez gelenlerin çay ocağında süt satıldığını gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi.

‘Çaydan çok süt satıyoruz’

Çay ocağını açtığı ilk günden bu yana sıcak süt sattığını belirten Turan Demir, “İlk açtığımızdan bu yana süt veriyoruz. İlk başlayınca deneme amacıyla başladık. Kendi hayvanlarımızdan sağdığımız sütü burada müşterilerimize verdik. Deneme amaçlı başladık ama çok talep oldu. Her yerde çay var ama süt de veren başka çay ocağı ilçemizde yok. Çay ocağımızda süt, çaydan daha çok satılıyor. Günde 250 bardak süt sattığımız zamanlar da oluyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:



‘Talep oldukça fazla’

“Burası soğuk bir bölge o yüzden kış döneminde süt satışımız daha da artıyor. Yaşlılarımız süt içiyorlardı gençler pek içmiyorlardı ama artık onlarda alıştılar. Talep oldukça fazla. Doğal yayla sütü olduğu için lezzeti nedeniyle de sırf buraya süt içmek için gelenler de oluyor.

Zaten ilçemizde Süt kahvesi olarak biliniyoruz. İl dışından gelip süt satıldığını görenler şaşırabiliyor. Çay fiyatına satılıyor. Küçük bardak 1,5 büyük bardakta sütü ise 3 liraya satıyoruz. Günde 10-15 litre süt satıyoruz. Süt çaydan daha fazla satılıyor.”



‘Kışın daha çok içiliyor’

Çay ocağına geldiğinde mutlaka süt içtiği söyleyen emekli olan Halil Avcı (62) “İlçemizde süt satılan tek çay ocağı burası. Özellikle sabah kahvaltısında süt içmek için buraya geliyoruz. Burası hem çay hem süt evi. Kış mevsiminde ilçemiz genellikle çok soğuk olur, bolca kar yağar. Bu nedenle insanlar sıcak süt içerler. İlçemizde herkes burayı bilir. Lezzetli bir süt içmek için mutlaka buraya geliyoruz” diye konuştu.



‘Çaydan daha iyi’

Kenan Demir ise sütün çaydan daha faydalı olduğunu belirterek “Her gün buraya geliyorum ve süt içiyorum. Çaydan daha iyi süt. Devamlı süt içiyoruz. Yaşlılarımız genelde buraya gelirler sütlerini içerler muhabbet ederler akşamda evlerine giderler. Burası kış memleketi sıcak sıcak sütümüzü içer muhabbetimizi yaparız. Sırf süt içmek için buraya gelenler oluyor” şeklinde konuştu.


 

0 Yorum

Yorum Yap