SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 23:12
İHA Pilotu ‘Kızılelma’yı anlattı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

TEKNOFEST Karadeniz’de ilk defa sergilenen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma'ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bayraktar Akıncı ve Bayraktar TB2 Pilotu Göker Aybastı, Kızılelma’nın özelliklerini anlattı. Aybastı, Kızılelma’nın çok yüksek hıza, çok agresif manevra kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.
 

Samsun’da 30 Ağustos’ta başlayan ve 4 Eylül’e kadar devam edecek olan TEKNOFEST Karadeniz’i her gün yüzbinlerce kişi ziyaret ediyor. TEKNOFEST alanında vatandaşların en çok merak ettiği teknolojilerin başında ise insansız hava araçları geliyor. TEKNOFEST Karadeniz’de ilk defa sergilenen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Vatandaşlar uçağa dokunup önünde fotoğraf çektirdi.


Bayraktar Akıncı ve Bayraktar TB2 Pilotu Göker Aybastı

‘Ülkemizde ilk defa geliştirilen bir teknoloji’

Bayraktar Akıncı ve Bayraktar TB2 Pilotu Göker Aybastı, ise Kızılelma’nın özelliklerini anlattı. Kızılelma’nın ilk defa vatandaşların karşısına çıktığını gösterilen büyük ilgiden dolayı çok mutluluk duyduklarını belirten Aybastı, “Vatandaşlarımız çok büyük ilgi gösteriyorlar ve bu bizi çok memnun ediyor. Çünkü ülkemizde ilk defa geliştirilen bir teknoloji. Aslında dünyada çok yeni neredeyse ilk sayılabilecek bir teknoloji. İHA’lar konusunda firmamızın uzun yıllardır tecrübeleri var. Biz bu tecrübelerimizin hepsini Kızılelma’nın üretiminde de kullanacağız” dedi.



‘Muharip insansız jet uçağı’

Aybastı Kızılelma’nın muharip insansız uçak sistemi olduğuna dikkat çekerek “Muharip insansız jet uçağı. Çok yüksek hıza, çok yüksek manevra kabiliyetine çok agresif manevra kabiliyetine sahip bir uçak. İnşallah Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve ülkemize hizmet edecek. İlk uçuşunu inşallah 2023 yılının ilk aylarında planlamaktayız.


 

‘Herhangi bir yardım olmadan TCG Anadolu’dan iniş-kalkış yapabilecek’

Bununla birlikte uçağımızın özelliklerinden biri madem Karadeniz’deyiz bunu söylemek lazım; Uçağımız TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden katapultsuz yani herhangi bir yardım olmadan iniş kalkış yapabilecek. Hava muharebe yapabilecek. Hava araçları için üretilen tüm yerli mühimmatları uçağımıza entegre edebileceğiz” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap