SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 15:42

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da 4 çocuk annesi Şengül Açar, 2 yıl önce evinin zemin katını imalathaneye dönüştürüp kurduğu marka ile kendi tarifleriyle ürettiği doğal reçel, turşu, meze ve meyve suyunu satmaya başladı. Hobisini işe dönüştürdüğünü söyleyen Açar, kendisi gibi hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara ‘Vazgeçmeyin’ çağrısında bulundu.

Ayvacık ilçesi Koçyurdu Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi Şengül Açar (43) 2 yıl önce evinin zemin katını imalathaneye dönüştürerek, ruhsat alıp, marka kurup doğal reçel, turşu, meze ve meyve suyu üretmeye başladı. Ürettiği ürünler kısa sürede talep görmeye başladı. Yaklaşık 100 çeşit ürün üreten Açar’ın hayali ise daha büyük bir imalathane kurup, kadınların istihdamını sağlayıp üretimini ve pazar payını artırmak. Aldığı devlet desteği ile çalışmaya başlayan Açar, ürettiği bazı ürünlerle ilgili patent almak için girişimde bulunurken ayrıca ürünlerinin Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerde satılması için çalışma yapıyor. Açar, kendisi gibi hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara ise ‘Vazgeçmeyin’ diyerek seslendi.



Evinin zemin katını imalethaneye dönüştürdü

Kendisine ait tarifleri geliştirerek hobisini bir iş haline dönüştürdüğünü dile getiren Açar, “Ailem için hazırladığım doğal ürünleri başka insanlarla da paylaşıp, bunu bir iş haline getirmek istedim.  Evimin zemin kadını imalathaneye dönüştürüp, ruhsat alıp ‘Şengülce bi dünya’ isimli markayı oluşturdum. Doğal ürünlerle turşu, reçel, meze, marmelat, meyve suyu üretiyorum. Yaklaşık 100 çeşit ürün var ve talep doğrultusunda bu çeşitler artırılabilir. Tamamen doğal olarak bu ürünleri üretiyoruz tadanlar lezzetinin hemen farkına varıyor” dedi.



‘Kadınları istihdam edip ekip kurmak istiyorum’

Markasının bu duruma gelmesi için 2 yıldır büyük çaba harcadığını dile getiren Açar, “Bundan sonra da üretmeye devam edeceğim. Samsun’da birçok yere ürün veriyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nin marketlerinde ürünlerimin satılması için hazırlık yapıyorum. Pazar payını artırdığımda başka kadınları da istihdam etmek istiyorum. Hayalim daha donanımlı bir imalathane kurup, kadınlardan oluşan bir ekip oluşturarak seri üretim yapmak” diye konuştu.



‘Tariflerim çocuklarıma miras’

Açar, tariflerini çocuklarına miras bırakacağını söyleyerek “Çocuklarımın da benden sonra bu işi sürdürmelerini istiyorum. Kendi çabamla işi bu noktaya getirdim, ancak yeterli değil. Daha güzel şeyler yapmak istiyorum. Benim kadınlara tavsiyem yaptıkları işin gerçekten güzel olduğuna inanıyorlarsa vazgeçmesinler. Ben Ayvacık’ın bir mahallesinde bunu başarabildiysem herkes başarabilir, vazgeçmesinler” şeklinde konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap