• Samsun
  • Son Güncelleme 01:41
Hayatının 41 yılını kanserle savaşla geçirdi Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'da yaşayan 57 yaşındaki Sema Danışmaz, 2 kez lenfoma, 1 kez de meme kanserine yakalanıp verdiği savaşı kazandı. Yaşamının 41 yılını kanserle mücadele ederek geçiren Danışmaz, son 22 yıldır ise LÖSAM bünyesinde kan kanseri ile savaşan çocuklar için mücadele ediyor.
 

Samsun’da yaşayan Sema Danışmaz ilk olarak 16 yaşındayken lenfoma kanserine yakalandı. 2 yıl süren tedavi sürecinin sonrasında Danışmaz, kanseri yendi. 12 yıl sonra ise hastalığı yeniden tekrarladı. İkinci tedavi sürecini de başarı ile tamamlayıp kansere karşı savaşını kazandı. Danışmaz’a, 32 yaşındayken bu defa meme kanseri teşhisi konuydu. Kansere 3’üncü kez yakalanan Danışmaz, sol göğsünü kaybederken uygulanan tedavisiyle birlikte sağlığına kavuştu.

Kanserle mücadelesinin ardından sol böbreği işlevini kaybetti. Böbrek yetmezliği nedeniyle ameliyatla sol böbreği de alındı. Daha sonra yapılan kontrollerde Sema Danışmaz’ın bağırsaklarında polip ’Kalın bağırsağın yüzeyini örten tabakanın anormal büyümesi sonucu bağırsak kanalı içine doğru büyüyen oluşum’ olduğu belirlendi. Hastalığın ileride bağırsak kanserine dönüşme olasılığı bulunduğu göz önüne alınarak iki kez ameliyat edilmesine karar verildi.

22 yıldır lösemili çocuklar için çalışıyor

Yaşamının 41 yılını kanserle mücadele ederek geçiren Danışmaz, son 22 yıldır ise LÖSAM bünyesinde kan kanseri ile savaşan çocuklar için çalışıyor. LÖSAM Samsun Yönetim Kurulu Üyesi olan Sema Danışmaz, lösemi hastası çocuklar için mücadele ettiğini söyledi.



'Lösemili çocuklar için çalışmak beni hayata bağlıyor'

Babasının da akciğer kanserinden hayatını kaybettiğini söyleyen Danışmaz,  “Tüm bu süreçler çok zor geçti. Ancak benim hayata bakış açım çok fraklı. Ben hastalığımı hiçbir zaman kabul etmedim. Kanseri kabul ettim. Ben kanserim hasta değilim. Ben kanseri ağırlıyorum sonra gönderiyorum. Bu süreçlerden sonra kendimi LÖSAM’da buldum kendimi. O kadar mutlu oldum ki. Buradaki çocuklara ailelere dokunmak çok önemli. 22 yıldır LÖSAM’dayım çok kötü olduğum zaman da bile lösemili çocuklarla konuşmak onlar için bir şeyler yapmak beni hayata bağlıyor. İnsanlara diyorum ki mutlu olmak istiyorsanız birilerinin hayatlarına dokunun. Mutlu etmek de mutlu olmak da bedava” dedi.




'Bu savaşta hep ben galip geldim'

Hayatının 41 yılını kanserle mücadele etmekle geçirdiğini söyleyen Danışmaz, “Bu savaşta hep ben galip geldim. Lösemili çocuklarla hep bir aradayım. Bazen biri bir şey istiyorum hediye alıyorum, sonra gidiyorum bir bakıyorum ki hayatını kaybetmiş. Hediye paketi elimde kalıyor.  Üzülüyorum ama üzüntümü devam ettirmiyorum. Ettirirsem önce ben kendimi yere indiririm sonra onlara bir faydam olmaz. O çocuklara dokunmak güzel bakmak bana enerji veriyor. Onlara hep faydalı olmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.



'Mücadeleden vazgeçmeyin'

Kanserle mücadele edenlere de seslenen Danışmaz, “Hepimiz öleceğiz. Bu ömrü bu hayatı iyi değerlendirin. Allah ömür vermiş bundan sonrası size ait. Ellerimiz ayaklarınız kanasın ama asla mücadeleden vazgeçmeyin. Hayatı sevin. Hayat güzel. Bun bütün bu yaşadıklarımı son olarak bir kitapta topladım. ‘Hem hayatta, hem ayaktayım’ isimli kitabımı yaklaşık 1 ay önce çıkardım.  Birileri okusun onlara çare olsun istedim. Bu kadar kanser yaşayıp ayakta kalınabiliyor, hayatta kalınabiliyor insanlar görsün, belki onlara bir mesaj olur diye düşündüm” diye konuştu.




 

 

0 Yorum

Yorum Yap