SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:07
Hamileler için Kovid-19 aşısı çağrısı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Hamileler için Kovid-19 aşısı çağrısında bulunan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, toplumda ‘Gebelere aşı yapılmaz’ diye yanlış bir algı olduğunu belirtti.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Kovid-19 ile mücadele kapsamında kentte gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Özellikle Kovid-19 aşılama çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Oruç, bu noktada tereddüt yaşayan vatandaşlara da çağrıda bulundu.

Oruç, yaklaşık bir buçuk yıldır koronavirüsle mücadele edildiğini söyleyerek, “Hem dünyada hem ülkemizde hem Samsun’da canla başla mücadele yapıyoruz ki bu bulaşıcı hastalıktan illetten hepimiz kurtulalım.

Geldiğimiz noktada baktığımızda elimizde güçlü bir silahımız var bu da aşı. Ne kadar çok aşıyı yaygın hale getirebilirsek ne kadar çok vatandaşımızı aşı yapabilirsek bu aşı kalkanını koruma kalkanını ne kadar yaygınlaştırabilirsek o kadar bu illetten uzak kalacağız” dedi.

 Görseli Kovid-19 aşısı emniyet kemeri gibi


‘Aşı yaptırmamıştı, dün hayatını kaybetti’

Hamile kadınların Kovid-19 aşısı yaptırmasıyla ilgili de bilgi veren Oruç, “Dün bir vatandaşımız vefat etti. Sezaryanla doğumunu yaptırdık doğumdan 14 gün sonra vefat etti.


Aşısızdı koronavirüs kapmıştı fenalaştığı için hastaneye geliyor, sezaryanla bebeği alınıyor daha sonra kendisi kötüleşiyor yoğun bakıma yatırılıyor dün de vefat etti. Bu gebemiz aşısızdı.

‘Gebelerde aşı yapılmaz’ diye toplumda yanlış bir algı var. Televizyonda sosyal medyada bilimsel olmayan bir sürü açıklamalar var.


Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’de söylüyor, 12 haftadan sonra yani ilk 3 aydan sonra aşı yaptırılabilir. ‘Enfeksiyon uzmanları ‘Her dönem aşı yaptırılabilir’ diyor” şeklinde konuştu.

'Hamileler aşı yaptırabilirler'

Hamile kadınlara çağrıda bulunan ve her türlü şartta aşı yaptırabileceklerini dile getiren Oruç, “Aşı yaptırmaları gerekir. Ben genç yaşta vatandaşlarımızın öldüğünü gördüğüm zaman aşısız olduklarını gördüklerimiz zaman çok üzülüyorum.

Şuan aşılı olup genç yaşta vefat eden vatandaşımız yok. Gebelik neticede immün sistemi ister istemez zayıflıyor gebenin, daha çok hastalıklara açık olabiliyorlar, onun için onların aşı yapması gerekir” diye konuştu.


 

0 Yorum

Yorum Yap