SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:16
“Engelsiz Ulaşım Aracı” Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

“Engelsiz Ulaşım Aracı” ulaşımda zorluk yaşayan engelli vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı filosunda bulunan “Engelsiz Ulaşım Aracı” ile engelli bireyler, başta hastane ve kamu kurumları olmak üzere istedikleri her yere ücretsiz ulaştırılıyor. Yoğun talep gören servis hizmeti sayesinde engelli vatandaşlar işlemlerini çok daha kısa sürede ve rahat bir şekilde yerine getiriyor.

Randevulu hizmet

Aynı anda üç engelli vatandaşın taşınabildiği Engelsiz Ulaşım Aracı, hem akülü hem de tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlara hizmet veriyor. Sosyal hizmetler ekiplerinden alınan randevu ile kendisine refakat edecek bir görevli eşliğinde evlerinden alınan vatandaş gidecekleri yere bırakılıyor. İşi biten vatandaş tekrar alınarak evine bırakılıyor. Böylece engelli vatandaşların işlerini gidermeleri için ulaşım kolaylığı sağlanmış oluyor.

İyi ki böyle bir hizmet var

Engelsiz Ulaşım Aracı hizmetinden yararlanan Nurcan Akpınar, "Hastane randevum vardı. Daha önce belediyemizi arayarak araç istediğimi söylemiştim. Beni evden alıp hastaneye götürdüler. İyi ki böyle bir hizmet var. Bütün işimizi kolaylaştırıyor. Belediyemize de çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetiyle bizim hayatımızı daha güzel ve daha kolay bir hale getirdi” dedi. 

Saatinden önce bizi kapıda bekliyor

Zihinsel Engelli 38 yaşındaki Hakan Ergenekon'un annesi Kerime Ergenekon, "Çocuğumu dışarı çıkaramıyordum. Şimdi bu araç sayesinde beraber yemeğe de gidiyoruz. Hastane işlerimiz de oluyor. Rahat bir şekilde gidiyoruz. Bunu kim yaptı ise Allah razı olsun. Hakan çok mutlu. O mutlu olunca biz de çok mutlu oluyoruz. Başkanımıza ve emeği geçen herkese binlerce kez teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu araç engellilerin eli ayağı

“Bu araç engellilerin eli ayağı” diyen Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ise, “Belediyemizden Allah razı olsun. Gezmeye, hastaneye her yere gidiyoruz. Rahatlıkla inip binebiliyoruz. Ulaşamadığımız yerlere bizi götürdüğünde mutlu oluyoruz. Engellilerin her zaman hizmetinde olan ve bize destek olan belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yıllık ortalama 3 bin sefer yapıyoruz

Engellilere yönelik yılda 3 bin sefer yaptıklarını söyleyen Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, "Engelli vatandaşlarımızın yoğun taleplerini karşılamak adına başta merkez ilçelerimiz olmak üzere tüm ilçelerimizde hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Ücretsiz sunuluyor. Önceliğimiz hastane ve kamu kuruluşları ama araçlarımızın müsaitlik durumuna göre istedikleri her yere ulaştırıyoruz.

Aynı anda 3 tekerlekli sandalyeli bireyimizi refakatçileri ile birlikte taşıyabiliyoruz. En çok talebi sağlık ve eğitim üzerine alıyoruz. Aracımız ISO ve TSE'nin belirlemiş olduğu engelli erişilebilirliğine  uygun tüm donanımlara sahip. Aracın içerisinde engelli asansörü bağlama aparatları, aracın genişliğine ve standartlara uygun olarak hazırlandı" şeklinde konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap