• Samsun
  • Son Güncelleme 20:59
Eğitime kar engeli Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 ilçede belirlenen bazı okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.
 

Samsun’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Alaçam, Canik, Havza, Kavak, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Vezirköprü ilçelerde belirlenen bazı okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yayınlanan, eğitim-öğretime ara verilen okulların listesinin yer aldığı açıklama ise şöyle;
 

“Alaçam ilçemizde kar yağışı ve buzlanma nedeni ile  Ş.Uzman Onbaşı Şükrü Elibol İlkokulu ve Kızlan Ortaokulunda 10 Mart 2022 Perşembe eğitime bir (1) gün ara verilmiştir. Taşıma yapılmayacaktır. Ayrıca; Yoğunpelit, Sarıgöl, Örenli, Kalukkaraçukur, Gökçeağaç Oymağı, Kalukdemirci ve Yukarıkoçlu mahallerlerinde ilköğretim/ortaögretim okullarına ve özel egitim sınıfına 10 Mart 2022 Perşembe günü taşıma yapılmayacaktır.

Canik ilçemizde yoğun kar yağışı  nedeniyle; Gökçepınar, Başalan, Gödekli, Düzardıç, Hacınaipli, Tuzaklı, Gölalan, Başkonak ve Demirci İlk-Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulları 10.03.2022 perşembe günü tatil edilmiştir. Şehir merkezindeki ilk, orta, lise ve Özel Eğitim okullarımıza yüksek mahallelerimizden taşıma  gelen öğrenciler izinli sayılacaktır. Tatil edilen okullarımızda uzaktan eğitim yapılacaktır.

Havza ilçemizdeki olumsuz hava koşulları ve meteorolojiden alınan bilgiler birlikte değerlendirildiğinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma beklendiğinden 10.03.2022 Perşembe günü ilçe merkezi dışında kalan taşıma merkezi (köyler) okullarımızda, Yeşilalan İkokulunda ve Muzaffer Tahmaz İş Eğitim ve Uygulama Okulunda ve Resmi Özel Eğitim sınıflarında bir gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim kararı alınmıştır. Ayrıca merkez ilçedeki okullara taşımalı sistemle gelen öğrencilerimiz de izinli sayılacaklardır.

Kavak ilçemizde 10.03.2022 tarihinde kar yağışı nedeniyle köy okullarımız tatil edilmiştir. Taşıma ile gelen öğrencilerimiz yarın izinli sayılacaklardır.

Ondokuzmayıs ilçemizin yüksek kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Kösedik İlk/Ortaokulu, Kuşkayası İlk/Ortaokulu ve Karagöl Şehit Arif Çetin İlk/Ortaokulunda 10 Mart 2022 Perşembe günü 1 (bir) gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca Kösedik, Aydınpınar, Ormancık, Yeşilyurt, Cerekli, Fındıklı, Kertme, Elmaçukuru Çalmasak, Düzköy, Karagöl, Çiftlik ve Kuşkayası mahallelerimizden gelen taşımalı öğrencilerin 1 Mart 2022 Perşembe günü 1 (bir) gün süreyle izinli sayılacaktır.

Salıpazarı ilçemizde Tahnal ve Konakören İlk/Ortaokulumuz ile Cevizli ve Kırgıl İlkokulumuz yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı 10.03.2022 Perşembe günü bir (1) gün süre ile tatil edilmiştir. Taşıma merkezli diğer okullarımıza ulaşım sağlayamayan öğrencilerimiz izinli sayılacaktır.

Tekkeköy ilçemizde Akbaşlar, Çayırçökek, Karışlar-Karatuzla, Karışlar-Gölceğiz, Alibeyli, Çimenli, Başköy, Yeniköy, Erenköy, Karaperçin, Yeşildere, Gökçedere, Yenidoğan, Yazılar, Seymenler, Yaylageriş, Beyoğlu, Zafer, Zafer-Azmanlar, Fındıcak mahallelerinden taşıma ile gelen özel eğitim, temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerimiz 10 Mart 2022 Perşembe günü izinli sayılacaktır. Ayrıca Yaylageriş İlkokulu ve Ortaokulunda 10 Mart 2022 Perşembe günü yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmştir.

Vezirköprü İlçe merkezi dışındaki tüm okullarımızda kar yağışı ve buzlanma nedeni ile 10.03.2022 Perşembe günü uzaktan eğitim kararı alınmıştır. İlçe merkezindeki okullarımızda taşıma kapsamındaki öğrencilerimiz izinli sayılacaklardır.”


 

0 Yorum

Yorum Yap