• Samsun
  • Son Güncelleme 16:37

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un Kavak ilçesinde yaşayan ve geçen sene bilek güreşinde dünya 3’üncüsü olarak bronz madalya kazanan lise 3’üncü sınıf öğrencisi Esma Demir, Ekim ayında Türkiye’de yapılacak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na hazırlanıyor. Antrenmanlara katılan Demir, ayrıca saman balyası ve odun taşıyıp köy işleri ile uğraşarak kollarını güçlendirdiğini söyledi. Esma’nın hedefi ise altın madalya alarak dünya şampiyonu olmak.

Kavak İlçesi Başalan Mahallesi’nde yaşayan Seyitahmet ve Nuray Demir çiftinin 3 çocuğundan biri olan Esma Demir (16) geçen sene 24 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 15 Yaş Altı 60 kilogram kategorisinde sağ kolda 3'üncü olarak bronz madalya aldı. Kavak Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esma Demir, bu başarısı sonrasında çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Ekim ayında Türkiye’de yapılacak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Altın madalya kazanmak için azimle çalışan Demir, kent merkezinde spor salonunda yaptığı antrenmanlar dışında saman balyası ile odun taşıyıp, tarla ve köy işlerinde ailesi ile birlikte çalışarak kollarını güçlendirdiğini söyledi.  


‘Bilek güreşinde erkekleri yenince öğretmenim bu spora başlattı’
 

Bilek güreşi sporuna nasıl başladığını anlatan Esma Demir, “Okulda beden eğitimi öğretmenimin branşı bilek güreşi olduğu için derslerde öğrencileri arasında müsabakalar yapıyorduk. Bende bilek güreşinde erkekleri yenince öğretmenim beni bu spora başlattı. 4 yıldır bu sporu yapıyorum. Geçen sene 15 yaş altı kategoride katıldığım dünya şampiyonasında 3’üncü oldum. Bu yıl da ilde ve bölgede birinci Türkiye’de ise 2’inci oldum. Şimdi Ekim ayında ülkemizde yapılacak Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası için hazırlanıyorum. Bu sene 18 yaş altı kategoride yarışacağım için rakiplerim de çok güçlü ama başaracağıma inanıyorum” dedi.  



‘Hedefim altın madalya’

Hedefinin dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanmak olduğunu dile getiren Demir, “Dünya şampiyonu olarak İstiklal Marşımızı okutup, Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak istiyorum. Hazırlıklarım devam ediyor. Kent merkezine spor salonunda antrenmanlara gidiyorum. Yine köy işlerinde aileme yardım ediyorum. Balya taşıyorum, tarlada çalışıyorum. Dünya şampiyonu olduğumda ailem ve köyümde yaşayan herkes çok sevinmişti. Bende çok mutlu oldum. Şimdi şampiyon olarak köyüme gelmek çok istiyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti:




‘Ben yaptıysam, başardıysam herkes yapabilir’

“Bilek güreşi zor bir branş ama özgüveninizin olması lazım. Önyargıların kaldırılması gerekiyor. Bilek güreşi zor bir spor olabilir ama her kadın bu sporu yapabilir. Ben yaptıysam, başardıysam herkes yapabilir.”



‘Mutluluktan havalara uçtum’

Baba Seyitahmet Demir, kızının başarısı nedeniyle her zaman çok mutlu olduğunu söyleyerek “Başarılarının devam etmesini istiyoruz. Altın madalya almasını istiyorum. Bu büyük bir gurur. İnşallah dünya şampiyonu olacak. Çalışmalarına devam ediyor. Köy işlerinde de bana yardım ediyor. Samsun kent merkezine de antrenmanlara gidiyor. İlk bronz madalya aldığında Türkiye birinci olduğunda mutluluktan havalara uçtum. Bir kız babası olarak büyük bir mutluluk benim için. 2 kız 1 oğlum var. Esma ile her zaman gurur duyuyorum. Bu başarı sonrasında bizi tanıyan herkes tebrik etti. Herkes destekçimiz oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz hepsi bize çok destek oldu. Allah razı olsun hepsinden. Benim en büyük hayalim kızımın dünya şampiyonu olması” diye konuştu.



‘Kız evladı deyip spora göndermemezlik yapmayın’

Anne Nuray Demir ise kızı ile her zaman gurur duyduğunu dile getirerek “O madalya kazandıkça ben çok mutlu oluyorum. Anne ve babalara söyleyeceğim kız evladı deyip de çocuklarını spora göndermemezlik yapmasınlar. Erkek sporu demesinler. Çocuklarını spora göndersinler. Her zaman kızımın arkasındayım. Destekliyorum. Ben dünya şampiyonu olup altın madalya alacağına inanıyorum. Bunu başaracağını biliyorum. Heyecanla Ekim ayındaki Dünya Şampiyonasını bekliyoruz. Köy işlerinde saman balyası taşıyor, odun taşıyor derken kolları güçleniyor” şeklinde konuştu.





 


 

0 Yorum

Yorum Yap