• Samsun
  • Son Güncelleme 16:37
Devlet destek verdi, Roman çocuklar anaokuluyla tanıştı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'un Canik ilçesinde ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı bölgede çocukların okul öncesi eğitim almalarını sağlamak amacıyla Gülbahar Hatun Anaokulu'ndaki öğrencilerin bütün ihtiyaçları Canik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanıyor. Uygulanan proje ile bölgede anaokuluna gönderilen çocukların sayısının arttığı belirtildi.

Canik ilçesinde Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadıkları bölgede bulunan Canik Gülbahar Hatun Anaokulu'nda ailelerin çocuklarını okul öncesi eğitime göndermeleri için 2015 yılında başlayan çalışma devam ediyor. Okulda eğitim gören 36-66 ay yaş grubundaki çocukların bütün ihtiyaçları Canik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanıyor.



Aylık giderleri devlet tarafından karşılanıyor

Devlete ait anaokullarında öğrenci başına verilen ve yemek, kırtasiye giderleri, temizlik malzemeleri giderlerini kapsayan aylık ücret, ailelerden alınmayıp Canik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca veriliyor.

Proje ile bölgede okul öncesi eğitime başlayan öğrenci sayısı arttı. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 50 olan öğrenci sayısı uygulanan çalışma ile 120’ye çıktı.

Veliler için de kurslar düzenleniyor

Okulda eğitim gören öğrencilerin büyük çoğunluğu Roman çocuklardan oluşurken, bu proje ile öğrenciler ücret ödemeden anaokulunda okuyup okul öncesi eğitim alıyor. Ayrıca Z tipi kütüphane bulunan Gülbahar Hatun Anaokulu'nda öğrenci velileri için de çeşitli el işi kurslar düzenleniyor.



 

0 Yorum

Yorum Yap