• Samsun
  • Son Güncelleme 19:42
Deprem bölgesine yardımlar sürüyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesine yardım malzemeleri ve uzman ekipler gönderilmeye devam ediyor. Kısa adı AKOM olan Afet Koordinasyon Merkezi'nden 9 araçtan oluşan bir yardım konvoyu daha afet bölgesine hareket etti.

Kahramanmaraş’da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem nedeniyle bölgede yaşanan büyük yıkım sonrasında Türkiye’nin dört bir yanından arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri afet bölgesine gönderiliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri de hızla koordine olarak gün içerisinde ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini, arama ve kurtarma ekiplerini afet bölgesine göndermeyi sürdürdü. Büyükşehir, AFAD koordinesinde talep edilen teknik ekipman ve yardım malzemesi ihtiyacını gidermeye devam etti.

Akşam saatlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temin edilen ilaçların da yer aldığı 9 araçtan oluşan yardım konvoyunu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir uğurladı. Yardım konvoyunda afet bölgesinde ihtiyaç duyulan, teknik ve destek personel ile temiz içme suyu ve insani yardım malzemelerini taşıyan araçlar da yer aldı.

0 Yorum

Yorum Yap