SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz Görseli
SAMSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yerli otomobilimizin üretim süreci planlandığı şekilde yürüyor. İnşallah 2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz” dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 yıllık AK Parti iktidarında yapılan hizmetlerin özetini anlattı, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

‘Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının 3 katı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta AK Parti'nin kuruluşunun 20’inci yıl dönümüne ulaştıklarını hatırlatarak “Genel merkezimizden sandık müşahidine kadar partimizin tüm kademelerinde sorumluluk üstlenen kardeşlerimize gayretleri için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının 3 katı, 5 katı ve 10 katı hizmetlerle Türkiye'ye çağ atlattık” diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını gerçek anlamda kullanabilen az sayıdaki ülkelerden biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel siyasi ve ekonomik düzen köklerinden çatırdarken biz ülke olarak önümüze çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmenin çabası içindeyiz. Hiç şüphesiz bu gücümüzün ve öz güvenimizin gerisinde 19 yıllık iktidarımızda, ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle kurduğumuz sağlam altyapı vardır” dedi.



‘Sürekli vizyon genişletiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Devlet ve millet olarak geleceği ipotek altında olmayan bir ülke sıfatıyla sürekli hedef büyütüyor, sürekli vizyon genişletiyoruz. Siyasi gücümüzü askeri gücümüzle, ekonomik gücümüzü bölgemizde giderek genişleyen etkimizle tahkim ederek yolumuza devam ediyoruz. Bu sayede yaşadığımız afetlerin ve benzeri krizlerin süratle üstesinden gelebiliyor, başkaları gibi ciddi savrulmalarla karşılaşmıyoruz."

 

‘Eğitimde bütçe 212 milyar liraya ulaştı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 2002 yılında yükseköğretim dahil toplam bütçenin 10,3 milyar lira iken, 2021 yılı bütçesinin 212 milyar liraya ulaştığını dile getirerek “Derslik sayımızı 343 binden aldık, 601 binin üzerine çıkardık. Bugüne kadar 693 bin yeni öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Eğitim kademelerini 4+4+4 olarak tasnif ederek zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Maarif Vakfımız vasıtasıyla 44 farklı ülkede 349 okul, bir yükseköğretim kurumu, 13 eğitim merkezi ve 42 yurt ile eğitim öğretim faaliyetleri yürütüyoruz. İktidarı devraldığımızda 76 olan üniversite sayımız 207'ye, 70 bin olan akademik personel sayımız yaklaşık 181 bine ve 1,5 milyon olan üniversite öğrencisi sayımız ise 8 milyona ulaştı.

Sağlıkta, hastane yatak sayısını 164 binden 255 binin üzerine, nitelikli yatak sayısını ise 19 binden 164 bine çıkardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hizmete aldığımız toplamda 22 bin 604 yatak kapasiteli 17 şehir hastanemizde sağlıkta hizmet kalitesini artırdık. Halen 13 şehir hastanemizin inşası sürüyor, bunlar da tamamlandığında şehir hastanelerimizin kapasitesini 41 bin 333'e çıkarmış olacağız” şeklinde konuştu.

‘Son 19 yılda çiftçilerimize toplam 165 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Tarımda 2002 yılında 37 milyar lirayı bile bulmayan Tarımsal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'mız geçtiğimiz yıl 333 milyar lirayı geçti. Son 19 yılda çiftçilerimize toplam 165 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Orman varlığımızı 2002 yılındaki 20,8 milyon hektar seviyesinden aldık, 22,9 milyon hektara çıkardık."

‘Yerli otomobil 2023’de’

Yerli otomobille ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli otomobilimizin üretim süreci planlandığı şekilde yürüyor. İnşallah 2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz.

Türkiye, insansız hava araçları başta olmak üzere pek çok alanda dünyanın sayılı savunma sanayi üreticisi ve ihracatçısı ülkeleri arasına girmiştir” dedi.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde Karadeniz'de selden etkilenen bölgelerle Antalya ve Muğla'da yangının etkilediği bölgelerde inceleme yapacağını sözlerine ekledi.

 

0 Yorum

Yorum Yap