SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 01:27
Büyükşehirden tarıma destek Görseli
SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 345 çiftçiye 28 adet pülverizatör, 2 dal parçalama makinesi, 1008 adet sıvı organik gübre desteği verdi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Büyükşehir Belediyesi "Samsun Çarşamba ilçesi Çakmak Barajı Çevresi Sulama Havzasının Korunması ve Organik Üretimi Destekleme Projesi" kapsamında çiftçilere organik gübre ve çeşitli tarım aletleri desteği sağladı. Belediye ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından ortaklaşa yapılan proje kapsamında Çarşamba ilçesi Ağcagüney Mahallesi’ndeki fındıkla uğraşan çiftçilere organik gübre, pülverizatör ve dal parçalama makinesi dağıtıldı. Ağcagüney Mahallesi'nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım ile çiftçiler katıldı.

Tarıma verilen desteğin önemine değinerek bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Uluslararası alanda çok nitelikli kaliteli ürünler üretmemiz gerekiyor. Birçok alanda kültürel, turizm alanında, tarımsal alanda, sanayi üretiminde, eğitimde, ulaşımda bizim emek vermemiz gerekiyor. Bölgenin merkeziyiz. Bu dönemin sonuna kadar yerel yönetimlere özellikle Samsun'da bir nitelik katacağız. Bu faaliyette bunlardan bir tanesidir. Hemen hemen her alanda nitelikli işlere imza atıyoruz. Tarımsal üretimde Samsun, Türkiye'nin bu konuda iki önemli üretim havzası Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinin alüvyon ovalarına sahip. İç bölgede Havza'da, Vezirköprü'de de tarım alanımız, potansiyelimiz çok yüksek. Şimdi Tarım İl Müdürlüğümüz ve DOKAP'ın da çok büyük destekleri, Büyükşehir Belediyesi ile beraber biz birçok projede çalışma yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ekibimizle hemen hemen her alanda nitelikli projelere imza atıyoruz. Burada iki şey yapmış oluyoruz. Bir defa suyu koruyoruz. Bu organik gübreleri Çakmak Barajı havzasında kullanacağız. Üretilen bu organik fındığı iç ve dış piyasaya sürmek için bir ilave organizasyon gerekiyor. Üreticilerimizin temsilcilerine bu konuda görev düşüyor" dedi.

Konuşmaların ardından 345 çiftçiye 28 adet pülverizatör, 2 dal parçalama makinesi, 1008 adet sıvı organik gübre desteği verdi.

0 Yorum

Yorum Yap