• Samsun
  • Son Güncelleme 19:22
Büyükşehir, Yarım Asırlık Yol Sorununu Çözdü Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Canik ilçesinde yarım asırlık yol sorununu çözüme kavuşturdu. 4 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunu genişleterek sathi kaplamayla konforunu artıran büyükşehir, yaklaşık 13 km uzunluğundaki yolu kısa sürede tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Vatandaşımızın konforu için ara vermeden çalışıyoruz” diyerek, “Bu yollar bizi vatandaşımızın kalbine ulaştırıyor” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 17 ilçede, 470 araç ve 689 personelle gece-gündüz saha da olan Büyükşehir Belediyesi, Canik ilçesinde var olan yol sorunlarını tek tek ortadan kaldırıyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler Canik İlçesinde 4 mahalleyi birbirine bağlayan 12 bin 800 metre uzunluğundaki yolu kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Büyükşehir grup yolu çalışması kapsamında Kaleboğazı Mahallesi’nde 2 bin metre, Kaleboğazı mahallesi-Başkonak Mahallesi bağlantı yolunda 2 bin 600 metre, Başkonak Mahallesi – Kızıloğlak Mahallesi bağlantı yolunda 2 bin 800 metre, Kızıloğlak Mahallesi- Demirci Mahallesi bağlantı yolunda da 5 bin 400 metre olmak üzere toplam 12 bin 800 metrelik yolu genişleterek A tipi sathi kaplamayla yeniledi.

“BU YOLLAR BİZİ VATANDAŞIMIZIN KALBİNE ULAŞTIRIYOR”

Yol çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Biz göreve geldiğimizde yolsuz mahallemiz kalmayacak demiştik. Bu hedef doğrultusunda gece gündüz çalışıyoruz. Ekiplerimiz 7/24 sahada. Yolları tamamlanan vatandaşlarımızın yüzündeki mutluluk bizim enerjimizi artırıyor. Bu yollar bizi vatandaşımızın kalbine ulaştırıyor” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’E NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ”

Kaleboğazı Mahalle Muhtarı Ali Karagöl; “Yol problemimizi çözdüğü için Başkan Demir’e çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır çile çekiyorduk. Artık rahata erdik” dedi.

Sağlık hizmeti için her ay 4 mahalleyi ziyaret eden aile hekimi Feyza Parlak Kabakçıoğlu ise “Yol çalışmalarından ötürü Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz. Göreve gelirken yolda çok zorlanıyorduk. Şimdi yol hem daha güvenli hem de daha konforlu“ diye konuştu.

Başkonak Mahalle Muhtarı Davut Şişman ise, “Bu yolda çok sorunumuz vardı. Araçlar birbirine yol veremiyordu, araçlar yolda kalıyordu. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek az. Bir de başkanımız yol çalışmalarını mütaahite vermiyor. Belediye kendi yapıyor. Bu da çok iyi oluyor. Daha kaliteli, daha hızlı. Allah başkanımızdan razı olsun” dedi.

Mahalle Sakinlerinden Halil Karagöl’ de; “Çok sıkıntımız vardı, bu yolda çok kazalar oluyordu, arabalar sürekli sanayiye gidiyordu. Burası şimdi otoban gibi oldu. Başkanımız çözülmeyecek yılların problemini çözdü. Allah ondan razı olsun” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap