SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 02:46
Büyükşehir ulaştırmakta 'KAR'arlı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, dün akşam itibariyle yeniden etkili olan kar yağışı nedeniyle 11 ilçede kapanan 109 mahalle ulaşıma açmak için anında harekete geçti.  

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler,kar yağışının ulaşımda aksamaya yol açmaması için başlattığı seferberliği kesintisiz sürdürüyor. Ekipler toplam 161 araç ve 307 personelle vardiya halinde 7/24 çalışma yürütüyor. Gece etkili olan kar yağışı sebebiyle yüksek rakımlı kırsal mahallerdeki 109  mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü yüksek kesimlerde dondurucu soğuğa rağmen özveriyle çalışan ekipler, kapalı olan mahalle yollarını ulaşıma açmak için anında harekete geçti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in talimatları doğrultusunda kar yağışının başladığı günden itibaren vardiyalı olarak 24 saat çalışan ekipler, kapanan yolları açarak hiçbir mağduriyetin yaşanmasına da müsade etmiyor. Bu arada yağış sonrası Salıpazarı'nda 5, Ayvacık'ta 5, 19 Mayıs'ta 6, Bafra'da 10, Alaçam'da 12,Yakakent'te 4, Kavak'ta 12, İlkadım'da 8, Atakum'da 10, Canik'te 22 ve Tekkeköy'de 15 mahallenin yolunun kapalı olduğu bildirildi.

karla mücadele

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Hem merkezlerimizde hem de kırsalımızda hazırlıklarımızı yapmıştık. Kar yağar yağmaz da arkadaşlarımız harekete geçti. Şu ana kadar 11 ilçede kapanan mahallelerimiz var. O mahallerimizde de hummalı bir çalışma sürüyor.

Karla mücadele

Sorun olan yerlere çok hızlı bir şekilde müdahalemizi yapıyoruz. 112 ekiplerimiz ile koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Yorulmadan, durmadan büyük bir özveriyle başarılı bir karla mücadele çalışmaları sürüdüryoruz. Herhangi bir sorunun yaşanmaması için ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başında vatandaşlarımıza hizmet veriyor" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap