SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 01:40
Büyükşehir maliyetleri düşürüp verimliliği artırdı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Büyükşehir Belediyesi tüm altyapı hizmetlerini kendi imkanları ve ekipleriyle yaparak maliyetleri düşürüp verimliliği artırdı.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, il genelinde gerçekleştirdiği altyapı hizmetlerinin AB standartlarına çıkarılması ve ulaşımın konforunu artırmaya yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşıma yönelik gerçekleştirecekleri hizmetleriyle düzenli gelişen şehrin rahat ulaşım imkanı ve düzenlenmiş altyapı hizmetleriyle model teşkil etmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kurduğu beton ve konkasör tesisleriyle de maliyetleri düşürüp verimliliği artırdı.

yol

Yol çalışmalarını ihale yöntemine göre 4’te 1 fiyatına gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 3 yılda 605 milyon 901 bin TL kar sağladıklarını açıkladı. 5 bin 200 km yol ağına sahip Samsun’un 2023 yılına kadar tüm altyapı problemlerini çözmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Demir, “Beton santralleri ve konkasör tesisleri ile 452 araç ve 755 personelle yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Samsun merkez ve 17 ilçede hedeflerinin çok önünde ilerlediklerini kaydeden Başkan Demir, “Yol çalışmalarını kendi imkanlarımızla gerçekleştiriyoruz. Bu, bizim ana hizmet performansımızı gösteren bir yöntem. Yani daha önce belediyeler dışarıya ihale ederek işleri yaptırmaya yönelmişler. Dolayısıyla kendi kadroları, makine parkı ve teknik altyapı noktasında belediyeler iş yapabilirliğini kaybetmişti.

yol

Biz göreve geldiğimizde Samsun’da bunu değiştirmek istedik ve başardık. Kadromuzu ve makine parkımızı güçlendirdik. Altyapıda ihtiyaç duyulan tüm malzemeleri kendimiz üretmeye başladık. Özel firmayla ihale edilenden daha kaliteli, daha uzun ömürlü ve 4’te 1 fiyatına yol inşaatlarını yapıyoruz. Bu konuda Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik yaptığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin hizmette mükemmelliği yakalamak olduğunu dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şu anda şehir merkezinde farklı noktalarda hem asfaltlama, hem de yol düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bölgelerde tek seferde daha az masrafla kaliteli hizmet sunuyoruz” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap