• Samsun
  • Son Güncelleme 08:58
Büyükşehir, eğitim imkanıyla dikkat çekiyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların hayatın her alanında aktif rol almalarını sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetler ve kurslardan faydalanan kadınlar, aile ekonomilerine katkı sunuyor.

Samsun büyükşehir belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde 3 ayrı noktada açılan kurslar ilgi görüyor. Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi, Hanımlar Lokali ve Sadi Tekkesi’nde 18 farklı branşta açılan kurslarda 391 kursiyer eğitim alıyor.

Kurslarla ilgili bilgi veren Birim Sorumlusu Canan Sevim, “Mefruşattan, ön muhasebeye, Kur’an kursundan gümüş kazaziye takı kursuna kadar birçok branşta kurs imkanımız var. Kurslarımız tamamen ücretsiz. Kurs sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara sertifika veriliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetler ve kurslardan faydalanan kadınlar, hem aile ekonomilerine katkı sunuyor hem de kendi ayaklarının üzerinde duruyor” dedi.

Kurs eğitmenlerinden el sanatları öğretmeni Semra Aktaş, “Kurslar hem kadınlarımızın ufkunu açıyor hem de hayatlarına yön veriyor. Her geçen gün kursiyer sayısının artması da bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap