SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 01:02
Bu ürünlere Yurt Dışından Bile Talep Var Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yurt Dışından Bile Talep Var

Kimi usta öğretici oluyor. Kimi kendi takı şirketini kuruyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan takı tasarım kursu isminden söz ettiriyor

Günümüzde kaybolmaya yüz tutan el sanatlarından biri olan ve tamamen el işçiliğiyle yapılan kazaziye sanatı ve hasır örmesi Samsunlu kursiyerlerin ellerinde yeniden hayat buluyor. Kadınların ilgi odağı olan Kazaziye kursları aile bütçesine katkı sağlıyor. Kurslar da üretilen takı eşyaları Türkiye’nin farklı illerinde satışa sunuluyor. Hatta yurt dışından bile talepler var.

Kursiyerler yaklaşık 1 yıllık süre zarfında Kazaziye ve Hasır örme gibi iki önemli el sanatını tam anlamıyla öğrenmiş oluyor. Kuyumculuk sektörünün yeni teknikleri de kursiyerlere aktarılıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kadınlarımız adına yapılan her çalışmayı çok önemsiyoruz. Bu kapsamda onlara çok sayıda branşta ücretsiz eğitim imkanı sunuyoruz. Kadınlar buradaki kurslarda hem bir sanat öğreniyor hem de daha kaliteli zaman geçiriyor. Burada üretilen ürünlerin satılarak kazanca dönüşmesi noktasında da kadınlarımızın destekçisiyiz” dedi.

Usta Öğretici Leyla Şenkeskin, “Kursiyerlerimiz kurslara hiçbir ücret ödemeden katılım sağlıyor. Kurslarımız her zaman ücretsizdir. Kursiyerlerimiz bu sanatı öğrendikten sonra atölyelere çalışıyor ya da kendi yaptıkları ürünleri sosyal medya üzerinden satışa sunuyorlar. Bu satışla birlikte ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap