• Samsun
  • Son Güncelleme 09:18
Bu sebze ve meyveleri buzdolabında saklamayın Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Soğan ve sarımsak, domates, patates, muz, elma gibi bazı sebze ve meyvelerin buz dolabında saklanmaması gerektiği belirtildi.

Bozulmasın diye her şeyi buzdolabına koyuyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Bütün besinlerin buzdolabında saklanması gerektiği bilgisi doğru değildir. Bazı meyve ve sebzeler buzdolabında fazla kalınca hem tatlarını hem de besin değerini kaybediyor. Buzdolabınızdan uzak tutmanız gereken meyve ve sebzeleri sizin için sıraladık.

Tüm dünyada büyük miktarda gıda israfı yapılıyor. Her yıl milyonlarca ton besin çöpe atılıyor. Çöpe atılan besinler arasında büyük oranda meyve ve sebzeler bulunuyor. Bu durum yalnızca ihtiyaç fazlası alışverişten değil, doğru muhafaza edilmeyen besinlerden de kaynaklanıyor.

Yapılan israfa dur demek ve ev ekonominiz için bir adım atmak istiyorsanız bu haberi mutlaka okumalısınız. İşte buzdolabınızda saklamamanız gereken meyve ve sebzeler;



Patates

Serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklanması gereken besinlerden biri de patatestir. Buzdolabında muhafaza edilen patatesin nişastası şekere dönüşebiliyor. Bu her ne kadar iyi bişeymiş gibi gözükse de patatesin tadını ve yapısını bozuyor.

Soğan ve sarımsak

Yapısı itibariyle hassas olan bu iki besin buzdolabına girince nemini ve dokusunu kaybediyor. Soğuk ve kuru havadan etkilenmemesi için soğan ve sarımsağı serin ve karanlık bir odada muhafaza etmek gerekiyor.



Domates

Soğuk domatesin tadını alırken, olgunlaşmasını da büyük oranda durduruyor. Bu nedenle özellikle olgunlaşana kadar domateslerin dışarda muhafaza edilmesi gerekiyor. Domateslerinizi açık bir sepette muhafaza ederseniz muhtemelen daha uzun süre kendilerini koruyacaklardır.



Muz

Muz oda sıcaklığında olgunlaşan meyveler arasında yer alıyor. Soğuk ortamda bekletilen muzlar olgunlaşamıyor ve tadını alamıyor.



Elma

Çoğunlukla buzdolabında sakladığımız elmaların soğuk havayla birlikte kabuğundaki antioksidan miktarı azalıyor. Elmalar için en uygun saklama koşulu ise serin ve kuru bir oda.

0 Yorum

Yorum Yap