SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:03
Bu bambaşka bir lezzet: Limonatalı Dondurma Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bu bambaşka bir lezzet: Limonatalı Dondurma

Samsun'un Terme ilçesinde Kulaç ailesi, 3 kuşak boyunca dondurmacılık yapmayı sürdürüyor. Ama bu dondurma diğerlerine pek benzemiyor. Dondurma ve limonatanın aynı bardakta buluştuğu lezzeti tatmak isteyenler soluğu Terme’de alıyor.

İstanbul'da 1930'lu yıllarda hamallık yaparken sakatlanınca 1940'lı yılların başında Terme ilçesine dönen Halil İbrahim Kulaç, dondurmacılık yapmaya başladı. Hayata 2010 yılında gözlerini yuman Kulaç, oğullarına ve torunlarına hem iş yeri hem de lezzetli dondurma ve limonata tarifleri bıraktı.

Mesleğin 3.kuşak temsilcilerinden İdris Kulaç dondurmayla limonatayı buluşturan hikayeyi anlattı. Kulaç; “1977 yılında dükkanımıza gelen bölgenin tanınmış isimlerinden Musa Çakır, limonatayı yarıya kadar içtikten sonra bardağın içine dondurma koydu. Limonatalı dondurma fikri de böyle doğdu. Limonatalı dondurma çok talep görmeye başladı. Her gelen Musa Çakır’ın yediği dondurmadan istiyoruz demeye başladı. Limonatalı dondurma böyle meşhur oldu." Dedi.

Termelilerin "Halil İbrahim dondurması" dedikleri lezzet, limonata ile birleştirilerek donmuş limonata bardaklarının içinde müşterilere sunuluyor.

0 Yorum

Yorum Yap