• Samsun
  • Son Güncelleme 02:08
Bayram'da Samsun'da Gezilecek Yerler Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bayram Tatilinizi Samsun’da Geçirmeye Ne Dersiniz?


Bayram tatilini dolu dolu geçirmek isteyenler için en keyifli rotaları derledik:
Türkiye’nin önemli destinasyon alanı olan Samsun’ da turizmin her alanına rastlamak mümkün. Tarih denilince akla kolye gibi dizilen köprüler ,konaklar camiler gelir. Samsun, büyüleyici coğrafyası bereketli toprakları ve çağlayan dereleriyle alternatif turizmin parlayan yıldızı
Doğayla iç içe olmak tarihin bozulmayan yapısını görmek tadı damaklarda kalacak lezzetine varmak istiyorsanız suyun her haliyle buluşmak istiyorsanız sizde bayram tatilinde rotanızı mutlaka Samsun’a çevirin.
Bandırma Vapuru, Gazi Müzesi, Onur Anıtı, Tütün İskelesi
Samsun Denilince ilk olarak Akla Milli Mücadelenin başladığı şehir geliyor.Bu kapsamda Samsun ziyaretçilerine tarihin tüm izlerini sunuyor.


Ayvacık
Sahip olduğu doğal güzellikleriyle saklı cennet olarak adlandırılan Ayvacık, yemyeşil dokusu, baraj gölleri, şelaleleri, yürüyüş rotaları ve tarihi yapıları ile son yıllarda doğa tutkunlarının Karadeniz’deki gözde yerlerden birine dönüştü. Özellikle Arap ülkelerinden çok sayıda yabancı ziyaretçi ağırlayan ilçe, Son Yıllarda Feribot Seferleriyle Kiraz Adası Turu, Şelaleler Bölgesine Yürüyüş, Offroad Gibi Bir Çok Etkinliğin  de adresi Oluyor


Gölün  İkiye Ayırdığı İlçeyi  Göl Üzerindeki Eynel Köprüsü Adeta Bir Gerdanlık Gibi Süslüyor. Göl Kenarında Huzuru ,Yükseklere Çıktığınızda İse Renk Armonisini Vaad Ediyor Ayvacık. Yeşilin , Doğanın Ve Tarihin Eşsiz Yolculuğuna Çıkmak İsteyenler İçin İdeal Bir Tatil Alternatifi


Şahinkaya Kanyonu
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin 2’nci büyük su kanyonu unvanını taşıyan "Şahinkaya Kanyonu", doğa ve fotoğraf tutkunlarının yeni gözdesi. Vezirköprü ilçesinde Türkmen Mahallesi Altınkaya Baraj Gölü üzerinde bulunan “Şahinkaya Kanyonu”, tabii güzelliği ile insanlara doyumsuz bir manzara sunuyor. İlçeye 13 km uzaklıkta olan Şahinkaya Kanyonu, yerli ve yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Özellikle gençlerin gözbebeği haline gelen kanyonda turistler, doğa yürüyüşü, kano, tekne turu ve kamp yaparak eşsiz güzelliğin tadını çıkarıyor.
Yaklaşık 1500 metre uzunluğundaki kanyon, Kızılırmak’ın turkuaz rengi sularının sarp kayalıkları arasında kendine yol bulduğu gizemli geçit olarak heybetiyle görenleri büyülüyor.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti
Kızılırmak Deltası, Türkiye’nin Karadeniz kıyısında doğal özelliklerini koruyabilmiş en büyük sulak alanı. Doğal Balık Gölleri ve Galeriç Subasar Ormanları’nın güzelliğiyle büyüleneceğiniz Delta da milyonlarca farklı kuş türüne de rastlayabilirsiniz


Asarkale
Samsun'un Bafra ilçesinde Helenistik Çağ'da inşa edilen Asarkale ve kaya mezarları, yoğun ilgi görüyor. En çok ilgiyi ise 2 bin 300 yıllık Paflagonya dönemine ait mezarlar çekiyor.


Kunduz Ormanı
Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki 1700 rakımlı Kunduz Ormanları her mevsim güzelliğiyle büyülüyor.1700 rakımı ile Samsun şehrinin çatısı şeklinde, bütün güzelliklerini yansıtan k orman kartpostallık görüntüleriyle dikkat çekiyor. Kunduz Ormanı, eşsiz coğrafyasıyla ziyaretçilerine kamp imkanı da sunuyor.


Havza Kaplıcaları
Samsun'un Havza ilçesi 55 dereceyi aşan kaplıca suyu ile konuklarına şifa dağıtıyor.
Doğal şifa kaynağı olarak bilinen Havza kaplıcalarının, romatizmal hastalıklar, siyatik, bel ve boyun fıtığı, ortopedik hastalıklar, kırık sonrası kireçlenmeler, ameliyat sonrası eklem yapışıklıkları, nörolojik hastalıklar, kas kasılmaları ve her türlü sinir sıkışması, felçli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.
Öte yandan Mustafa Kemal Atatürk 25-12 Haziran 1919 tarihleri arasında ziyaret ettiği Havza Kaplıcaları'nda 18 gün boyunca şifa bulması da kaplıcalara değer katan önemli özelliklerden.


Şelaler
Kabaceviz Şelaleleri
Samsun'un tabiat harikalarından biri olan Kabaceviz Şelaleleri, il merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulunuyor.Şelalelerin olduğu bölge turizm açısından önemli bir yere sahip. Çünkü burada dağcılık, trekking, foto safari yapılabiliyor. Bunların yanı sıra piknik yapma imkanı da bulunuyor. 


Gölalan Şelaleleri
Kiraz ağaçları , doğası ve merkezindeki asırlık selvi ağacıyla Samsun'daki Gölalan köyü bu şelalelere ev sahipliği yapıyor.


Akalan Şelaleleri
Samsun-Bafra'da bulunan Akalan Şelaleleri, aynı ismi taşıdığı Akalan Köyü sınırları içerisindedir. Büyüklü küçüklü tam 18 şelaleden oluşmaktadır ve çevresinin güzelliğiyle farklı bir dünyanın kapılarını aralar misafirlerine.
Karacaören Şelaleri
Karacaören Şelalesi 92 metre boyunda olup güzelliğiyle göz kamaştırmaktadır. Karacaören Şelalesinin Samsun İlinin ekoturizmi kapsamında değerlendirilme imkanı bulunmaktadır.Şelalenin bulunduğu Karacaören Köyü Salıpazarı İlçesine 11km uzaklıktadır. Bölgenin bitki örtüsünü ormanlık alanlar ve fındıklıklar oluşturmaktadır.
 

0 Yorum

Yorum Yap