• Samsun
  • Son Güncelleme 23:45
Bayram Tatilinizi Samsun’da Geçirmeye Ne Dersiniz? Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bayram Tatilinizi Samsun’da Geçirmeye Ne Dersiniz?

9 Günlük Bayram Tatilini Dolu Dolu Geçirmek İsteyenler İçin En Keyifli Rotaları Derledik:

Türkiye’nin önemli destinasyon alanı olan Samsun’ da turizmin her alanına rastlamak mümkün. Tarih denilince akla kolye gibi dizilen köprüler ,konaklar camiler gelir. Samsun, büyüleyici coğrafyası bereketli toprakları ve çağlayan dereleriyle alternatif turizmin parlayan yıldızı

Doğayla iç içe olmak tarihin bozulmayan yapısını görmek tadı damaklarda kalacak lezzetine varmak istiyorsanız suyun her haliyle buluşmak istiyorsanız sizde bayram tatilinde rotanızı mutlaka Samsun’a çevirin.

İLK OLARAK SAMSUN’UN GÜNEYİNİ KEŞFEDELİM:

 Kavak / Çakallı Han’da Kahvaltı ve Çakallı Ahşap Camii ve Tarihi Köprüyü ziyaret.

Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Çakallı Han’da meşhur menemen eşliğinde muhteşem bir kahvaltıyla güne başlamaya ne dersiniz? Anadolu Selçuklu Devleti padişahı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde İpek Yolu üzerinde yapılan 800 yıllık Çakallı Han sizleri bekliyor.

Ladik/ Ambarköy gezisi ve semaverde çay.

Ambarköy ahşap mimarisi ile Osmanlı döneminin özelliklerini taşır. 300 yıllık Şeyhülislam Mehmet Efendi Ahşap Camisi’ni içerisinde barındıran Ambarköy; aynı zamanda 22 buğday saklama ambarı, 4 ahşap ev, 2 sergen, 2 mısır selenderi ve 4 su kuyusu ile doğal yaşamı olduğu gibi yansıtır. Açık Hava Müzesi konseptli Ambar Köy’de güzel bir semaver çayı içmeden dönmemenizi tavsiye ediyoruz.

Havza/ Hamamayağı yolu üzerinden gidiş, Atatürk Evi’ne ziyaret.

‘Mesudiye Oteli’ adıyla hizmet vermekte iken Mustafa Kemal Paşa’nın 25 Mayıs 1919 tarihinde Havza’ya teşrifleri ile birlikte kendisinin ikametine tahsis edilen Atatürk Evi’ni ziyaret ettiniz mi?

Atatürk Havza’da bulunduğu süre içerisinde kendisini ziyarete gelen birçok heyeti burada kabul etmiştir.

Vezirköprü Taşhan’da öğle yemeği ve Tarihi Çarşı gezisi.

Tarihin derinliklerine inmek, o tarihi kokuyu içinize çekmek istiyorsanız; Vezirköprü Taşhan’ı görmeli, Tarihi Çarşı’da güzel bir gezintiye çıkmalısınız. Vezirköprü Taşhan yaklaşık 300 yıllık bir tarihe sahiptir. Geçmişte birçok işlevde kullanılmış önemli bir ticaret ve konaklama mekânı olmuştur.

Şahinkaya Kanyonu’nda tekne gezisi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin 2’nci büyük su kanyonu unvanını taşıyan "Şahinkaya Kanyonu", doğa ve fotoğraf tutkunlarının yeni gözdesi. Vezirköprü ilçesinde Türkmen Mahallesi Altınkaya Baraj Gölü üzerinde bulunan “Şahinkaya Kanyonu”, tabii güzelliği ile insanlara doyumsuz bir manzara sunuyor. İlçeye 13 km uzaklıkta olan Şahinkaya Kanyonu, yerli ve yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Özellikle gençlerin gözbebeği haline gelen kanyonda turistler, doğa yürüyüşü, kano, tekne turu ve kamp yaparak eşsiz güzelliğin tadını çıkarıyor.

Siz de mavi ile yeşilin buluştuğu Kanyon’da tekne turları ile eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

SAMSUN’UN DOĞUSUNU KEŞFEDELİM:

 

Bayraktepe’de kahvaltı.

 

Tekkeköy ilçesinde yer alan Bayraktepe Tabiat Parkı’nda doğayla iç içe bir kahvaltı yapmaya ne dersiniz?  Alanda yapılabilecek aktiviteler arasında piknik, doğa yürüyüşü, bisiklet turu, fotoğraf çekimi, bitki ve yaban hayatı gözlemi faaliyetleri de bulunmaktadır.

Bandırma Vapuru,Gazi Müzesi, Onur Anıtı

Samsun Denilince ilk olarak Akla Milli Mücadelenin başladığı şehir geliyor.Bu kapsamda Samsun ziyaretçilerine tarihin tüm izlerini sunuyor

Tekkeköy Mağaraları ziyareti.

İnsanlığın en eski yerleşkelerinden biri, Karedeniz’in ilk insan yerleşkesi olduğu bilinen ve tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Tekkeköy Mağaraları’nı görmek ister misiniz? Hitit ve Eski Tunç Çağı dönemlerine ait birçok buluntunun ele geçtiği bu eşsiz yeri görmek ve o tarihi dokuyu hissetmek isterseniz Tekkeköy Mağaraları’na mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

Çarşamba Çivisiz Camii ve Tarihi Köprü ziyareti.

Çivisiz Cami olarak da bilinen Göğceli Cami çivi kullanılmadan tamamen ahşaptan yapılmış, Anadolu Selçuklular devrinden günümüze kadar varlığını korumuştur. Göğceli Cami’den sonraki durağımız 1931 yılında yapılan ve yapıldığı dönemde Türkiye’nin en uzun betonarme köprüsü unvanını alan Tarihi Yeşilırmak köprüsü olacaktır.

Ayvacık İskele Restoran’da öğle yemeği.

Saklı Cennet Ayvacık’ın güzel doğasıyla birlikte öğle yemeği yemeye ne dersiniz?

Ayvacık Baraj Gölü’nde tekne gezisi.

Sahip olduğu doğal güzellikleriyle saklı cennet olarak adlandırılan Ayvacık; yemyeşil dokusu, baraj gölleri, şelaleleri, yürüyüş rotaları ve tarihi yapıları ile son yıllarda doğa tutkunlarının Karadeniz’deki gözde yerlerden birine dönüştü. İlçe, son yıllarda feribot seferleriyle Kiraz Adası Turu, Şelaleler Bölgesine Yürüyüş, Offroad gibi birçok etkinliğin de adresi oluyor.

Ayvacık Baraj Gölü üzerinde tekne turlarına katılabilir, mavinin ve yeşilin doyasıya tadına varabilirsiniz.

İskele’de semaver.

İskele’de güzel bir semaver keyfi ile Ayvacık gezinizi keyifli bir şekilde noktalayabilirsiniz.

SAMSUN’UN BATISINI KEŞFEDELİM:

Kurupelit Atlı Spor Tesisleri’nde kahvaltı.

Batı rotamızda kahvaltımız Atlı Spor Tesisleri’nde başlıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan tesiste; binicilik eğitimleri, arazi turları, hobi amaçlı yetişkin ve çocuklar için midilli gezintileri ve eşsiz manzarasıyla restoran hizmeti sunuluyor. Güne başlamak için sizce de çok iyi bir seçenek değil mi?

Kuş Cenneti Tabiat Parkı, Su Basar Ormanları, Kuş Gözlemevi, Leylek sektörleri gezisi.

Kızılırmak Deltası; UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesine girmiş, Samsun’a 30 km mesafede bir doğa cennetidir. Bir ‘Kuş Cenneti’ olan belde 359 kuş, 554 bitki, 35 balık, 42 memeli, 260 omurgasız, 13 sürüngen ve 12 amfibi türünün yaşam alanıdır.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde, 1 adet Ziyaretçi Merkezi, 1 adet Yönetim Merkezi ve 2 adet Kuş Gözlem Kulesi bulunmaktadır. Deltayı gezi amacıyla ziyaret eden kişilerin; delta hakkında bilgi edinmeleri için, Ziyaretçi Merkezi binasında Görüntü İzleme Merkezi, Sergi Salonu, bölgeye has ürünlerin tanıtıldığı satış reyonu gibi alanlar bulunmaktadır.

Kuş Cenneti Çadır’da öğle yemeği.

Kuş sesleri ve eşsiz doğasıyla Kuş Cenneti’nde bir öğle yemeğine ne dersiniz?

Bafra Tütün Müzesi ziyareti.

Samsun Büyükşehir tarafından yapılan Bafra Tütün Müzesi Türkiye’nin ilk tütün müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Bafra'nın en önemli tarım ve kültür öğelerinden olan tütünün önemine atfen yapılan ve 2016 yılında açılan bu müzede tütün tarımıyla ilgili sergilenen eserlerin yanı sıra müze bahçesinde tütünün yetişmesindeki tohumdan/kurutulmasına bütün aşamalar uygulamalı olarak gösterilmektedir.

Asarkale

Samsun'un Bafra ilçesinde Helenistik Çağ'da inşa edilen Asarkale ve kaya mezarları, yoğun ilgi görüyor. En çok ilgiyi ise 2 bin 300 yıllık Paflagonya dönemine ait mezarlar çekiyor.

Kapıkaya Gezisi

Son yıllarda özellikle paraşüt festivallerine ev sahipliği yapan Kapıkaya’da, hem tarihi destinasyon alanlarını hem de doğanın sunduğu birbirinden farklı güzellikleri bulabilirsiniz.

Kunduz Ormanı

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki 1700 rakımlı Kunduz Ormanları her mevsim güzelliğiyle büyülüyor.1700 rakımı ile Samsun şehrinin çatısı şeklinde, bütün güzelliklerini yansıtan k orman kartpostallık görüntüleriyle dikkat çekiyor. Kunduz Ormanı, eşsiz coğrafyasıyla ziyaretçilerine kamp imkanı da sunuyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap