SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:12
Batık Gemiye Dalış Yapıp Türk Bayrağı Açtılar Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Batık Gemiye Dalış Yapıp Türk Bayrağı Açtılar

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı istiklal mücadelesinin 103. yılı dolayısıyla Serbest Dalış Dünya rekortmeni milli dalış sporcusu Birgül Erken  batık gemiye dalış yapıp Türk bayrağı açtı.

Rekortmen Erken’ in 17 metre derinlikte bulunan batık M/G TCSG 125 gemisine dalışını ve su üzerine şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırmasını davetliler TCSG 307 gemisinden heyecanla takip etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığında düzenlenen programa Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu katıldı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Güzel bir etkinlik oldu. Rekortmen kardeşimize böyle bir etkinliğe katkı sağladığı için teşekkür ediyoruz.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik, spor ,folklor, sanat, kültür ağırlıklı bir etkinlik süreci yaşıyoruz. Tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızı 19 Mayıs’ da Samsun’a davet ediyoruz. O günün anısını Samsun’da yaşasınlar Samsunlularla beraber. Hakikaten çok dolu dolu geniş bir yelpazede bu kutlama dönemini yaşıyoruz” dedi.

 

0 Yorum

Yorum Yap