SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:51
Başkan Demir’den 20 Ocak mesajı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 20 Ocak 1989 yılında Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği acı olayla ilgili mesaj yayınladı. Başkan Demir, “Samsun için unutulmayacak bir gün olan ve bu elim kazada hayatını kaybederek kalbimizde yeri olan tüm sporcu ve teknik ekibimize tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk halkına ve Samsunspor ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada teknik direktör Nuri Asan ile futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan yaşamını yitirdi. Acı olayın 34’üncü yıl dönümü nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarafından bir mesaj yayınlandı.

Başkan Demir’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

 

“20 Ocak 1989 yılında Samsunspor futbolcularının Malatyaspor ile yapacağı maç için deplasmana giderken geçirdiği trafik kazası, başta Samsun halkı olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Tarifsiz acının yaşandığı bu elim kazanın 34. yıl dönümünde hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı rahmetle, minnetle ve duayla anıyorum.

Spor kenti olan şehrimizi en iyi şekilde temsil eden Samsunspor’umuz var olduğu müddetçe hayatını kaybeden sporcularımızın hatıraları daima yaşayacaktır. Samsunspor bizim için birlik ve beraberliğin, azmin, tutkunun, acının, sevincin sembolüdür. Samsunspor’umuzun bu acı gününü aradan geçen yıllara rağmen hiç unutmuyoruz, 34 yıldır aynı acı ve üzüntü ile anıyoruz.

Samsun için unutulmayacak bir gün olan ve bu elim kazada hayatını kaybederek kalbimizde yeri olan tüm sporcu ve teknik ekibimize tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk halkına ve Samsunspor ailesine başsağlığı diliyorum.”

0 Yorum

Yorum Yap