• Samsun
  • Son Güncelleme 08:17
Başkan Demir'den 12 Mart mesajı Görseli
SAMSUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü için bir mesaj yayınladı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Başkan Mustafa Demir mesajında şu ifadelere yer verdi:
"
Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.
İstiklal Marşımız, kurtuluş mücadelesinin ruhunu tam anlamıyla anlatmakta, gelecek nesillerinde bu ruhu anlamasını sağlamaktadır. Her birey, bu dizelerde yazılanları unutmayarak vatanına, milletine, bayrağına ve toprağına bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmayı sürdürecektir. Çünkü bu marş; toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsü, milletimizin ortak bir yürek atımıdır.  
Mehmet Akif Ersoy, ‘Hak namına haksızlığa ölsem tapamam’ diyerek hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı “Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırtmasın” diyerek de verilen mücadeleyi en güzel şekilde ifade etmiştir.
Gönül ve fikir dünyamızın inşasında çok önemli bir rol üstlenen, hayatı boyunca hak davası yolunda olmayı temel felsefe edinmiş Mehmet Akif’i tanımak ve yeni nesillere tanıtmak öncelikli görevimizdir. Unutmayalım ki, Mehmet Akif Ersoy, yalnız İstiklal Marşı'mızın şairi değil, aynı zamanda istikbalimizin de şairidir.
Bu vesileyle; 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor,  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşı’mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

0 Yorum

Yorum Yap