SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 20:35
Başkan Demir: Samsun Türkiye’ye örnek Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen Toplu Açılış Töreni’ndeki konuşmasında “Samsun bütün kamu yatırımlarında Türkiye’ye örnek bir ildir” dedi.

Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni programında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, konuşma yaptı.



Samsun’un ‘ilk adım’ şehri olduğunu belirten Başkan Demir, “Bu güzel ülkemizin kuruluşuna giden yolun ilk adımı buradan atıldı. Samsun için bu müthiş bir misyondur. Bu misyonla birlikte kurucu il başkanlığını yaptığım Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 3 Kasım seçimlerinde iktidara gelmesiyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanımız, cumhurbaşkanımızın önderliğinde tam 21 yıldan gün aldığımız bir dönemde şöyle Türkiye’yi bir hatırlayalım. Böyle bir 20 yıl hiçbir dünya ülkesinin geçmişinde yok ama Türkiye’de var. Türkiye’yi o günden asla hesaplayamayacak olduğumuz yerlere hep birlikte taşıdık” şeklinde konuştu.

‘2023’ün sonunda tamamen çözüyoruz’

Başkan Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye yüzyılı vizyonunun yine bir buluşmasını bugün burada bu meydanda yapıyoruz. Samsun bütün kamu yatırımlarında Türkiye’ye örnek bir ildir. Samsun bugün Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinde 4’üncü yıl dolmak üzere yarattığımız katma değer 5 milyar lira hesaplamıştık 15 milyar lirayı geçti. Hatırlayın ne demiştik ‘Kırsalda hiçbir mahallemizin büyükşehire ait yol problemi kalmayacak’ sözünü vermiştik değil mi?  401 civarında su sıkıntısı yaşayan mahallemiz vardı. Peki toplam mahalle sayımız ne kadar 946. Dedik ki ‘Susuz da mahallemiz kalmayacak’. 2023 yılının başına geliyoruz Türkiye’de ilk kez inşallah kırsal alt yapıyı 2023’ün sonunda tamamen çözüyoruz Samsun’da. 2023’de 946 mahallenin bütün alt yapı problemini hallediyoruz. ‘Bu arada birisi derki ‘Hep kırsala mı çalışıyorsunuz’ Hayır. İlçelerde görüyorsunuz el değmedik, dokunmadık, hizmet üretmedik neredeyse hiçbir metrekaresi kalmıyor Samsun. Gece gündüz çalışıyoruz.”



‘Karadeniz’in merkezi’

Samsun Karadeniz’in merkezi olduğunu ifade eden Başkan Demir, “Samsun Türkiye’nin istikbali için önemli bir şehir. Ve her zaman istikbalden yana, memleketten yana, vatandan yana, bayraktan yana tavır almış, gözünü kırpmadan canını feda eden insanların olduğu bir şehir” şeklinde konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap