SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 15:54
Başkan Demir: "Samsun örnek şehir" Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Samsun Yatırım ve İhracat Zirvesi’nde yaptığı konuşmasında “Samsun’a yatırım için gelen, üretim için gelen ve üretimden sonra hem yurt içine hem yurt dışına ürününü ulaştıracak olan yatırımcılarımız için, ihracatçılarımız için Samsun örnek bir şehirdir” dedi.

Samsun’da Ticaret Bakanlığı tarafından, Karadeniz Bölgesi’nin sahip olduğu ekonomik potansiyeli ortaya çıkarmak, sektörlerin katma değerli dönüşümünü sağlamak, üretim ve ihracatı artırmak amacıyla ‘Samsun Yatırım ve İhracat Zirvesi’ programı düzenlendi. İş dünyasının öncü isimlerini Samsun'da buluşturan zirveye Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş ve Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iş insanları katıldı.

‘SAMSUN’DA ÇOK ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL VAR’
Programın açılış bölümünde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’un bölgenin merkezi olduğunu belirterek “Bugün yaklaşık 9 milyon nüfusa önderlik eden bir kent ve o nüfusun umudu olan bir şehir. İnsanların yaşamayı düşündüğü, ticaret yapmayı düşündüğü bir şehir. Sayın Bakanımızın yaptığı çalışmalarla mevcut 9 OSB alanlarında metrekarelerini önce 2 katına sonra 3 katına çıkaracağız. Bunu kısa bir zaman diliminde yapacağız. Buradan şunu görmek lazım. Bütün imkan ve kabiliyetlerini bir kentte ifade eden sektörler vardır. Bu sektörlerin tamamı Samsun’da istikbal vaat eden sektörlerdir. Bunu çok genişletebiliriz. Tarım, sanayi, üretim, eğitim aklınıza hangi sektör gelirse Samsun’da çok önemli bir potansiyel var. Onun için hangi alana katkı verirseniz öteki alanı destekleyen, şehri geleceğe taşıyan, ülkenin geleceğine artı katan adım olarak değerlendirebiliriz” diye konuştu.


 

‘BU YIL TAMAMLANACAK’

Yatay kalkınmanın önemine dikkat çeken Başkan Demir, “Yatay kalınmayı başarmış iller gelecekte kalkınma ile ilgili verimliliği üst düzeye çıkarırlar. Biz de uygulamalarımızda tam da bunu önceledik. Ve elhamdülillah yatay kalkınma, altyapı noktasındaki çalışmalarımızı 2023 yılında tamamen tamamlıyoruz. 1 milyon 400 bin nüfusun yaşadığı bu güzel şehirde bütün kırsal altyapıyı, yol ve içme suyunu 2023’de tamamlıyoruz. Kentsel ve kırsal altyapıyı eş değer şekilde, elde ettiğimiz iş makinesi gücü, işi kendimizin yapma kabiliyetini de ön plana koyarak verimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.



‘YATAY MİMARİYE UYGUN KENTLEŞME’

Başkan Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Özellikle yatırımcılar için ihracatçılar için hangi alanı düşünürseniz düşünün hiçbir eksiğin olmadığı bir Samsun’a doğru yürüyoruz. Yine çok dikkat ettiğimiz bir konu bölgenin de Türkiye’nin de cazibe noktası olan bu şehir imar planlarının ve mimarisinin çok sağlıklı bir şekilde yatay mimariye uygun, gelecek nesillere bugün bizim önümüzde olan kentsel dönüşümü onların gündemine taşımayacak, çok dikkatli bir şekilde geliştirip, planlayıp kentleşmeyi sağlıyoruz. Geçmişten gelen çarpık yapılaşmanın beraberinde getirdiği trafik ve otopark problemlerini çözerek bu şehri geleceğe hazırlıyoruz.”


 

İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI

“Yerel yönetimlerin bu kadar çok proje ürettiği ender şehirlerden biriyiz” diyerek sözlerine devam eden Başkan Demir, “Samsun’a yatırım için gelen, üretim için gelen ve üretimden sonra hem yurt içine hem yurt dışına ürününü ulaştıracak olan yatırımcılarımız için, ihracatçılarımız için Samsun örnek bir şehirdir. Bir kez daha yatırım yapmak için sizleri davet ediyorum” şeklinde konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap