SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:22
Başkan Demir: “İzler silinene kadar bölgedeyiz” Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi sonrasında bölgede yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.  Bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bir yandan da afetzede vatandaşlar için bölgede yüzbinlerce kişiye ekmek, temiz içme suyu ve sıcak yemek ikramında bulunmaya devam ediyor. Ekiplerin deprem bölgesinde canla başla çalıştığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yüzyılın felaketinin izleri silinene kadar Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede olmaya devam edeceğiz" dedi.

YÜZBİNLERCE KİŞİYE YARDIM ULAŞTI

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde etkili olan iki büyük deprem sonrasında tüm imkanlarını seferber eden Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri bugüne kadar deprem bölgesinde bir çok çalışma gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından 250 araç ve 585 personelle enkaz kaldırma ile alt ve üst yapı çalışmaları yürütüldü.

Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar bölgeye 100 ayni yardım tırı, 650 bin hazır gıda, 365 bin sıcak yemek, 5 bin 104 ısıtıcı, 923 bin 750 adet giyim, 125 bin oyuncak, 200 bin litre su, 1 milyon 500 bin ekmek, 1 milyon 250 çorba, 207 ton yakacak ve 4 bin 500 hijyen kolisi yardımında bulundu.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir

‘FELAKETİN İZLERİ SİLİNENE KADAR BÖLGEDE OLACAĞIZ’

Ekiplerin deprem bölgesindeki çalışmalarına özveriyle devam ettiğini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Depremin olduğu ilk gün görevli olduğumuz Kahramanmaraş merkez ve Elbistan'a vardığımızda bir taraftan arama-kurtarma faaliyetleriyle enkazdan canlı olarak bir kişiye ulaşabilmenin mücadelesini verirken bir yandan da afetten etkilenen vatandaşlarımıza her türlü desteği vermek için canla başla çalıştık. Yardım malzemelerinin dağıtımından konteyner kent ve seyyar tuvalet kurulumlarına, çocuklara oyun alanları oluşturulmasından, sıcak yemek ikramı, temiz içme suyu temini, enerji ihtiyacı gibi her noktada tüm gücümüzle bölgede olduk. Yüzyılın felaketinin izleri silinene kadar Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap