SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 08:29
Başkan Demir: Hayatımın en mutlu ve gururlu günü Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Başkan Demir: Hayatımın en mutlu ve gururlu günü

Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in, açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bugün bu organizasyonun açılışı hayatımın en mutlu en gururlu gününün açılışıdır. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki, Samsun'da Karadeniz'de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz'in, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda açılışı yapıldı.  4 Eylül'de sona erecek festival kapsamında çeşitli gösteriler, teknoloji yarışmaları gerçekleştirilecek.

Açılışta konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak, "Kurtuluşa giden ilk adımın atıldığı şehir Samsun. Zafere giden yol yine Samsun. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. Ona giden yol yine Samsun'dan başladı. Dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Başkan Demir, şöyle devam etti:

"22 yıl kurucu il başkanlığı hizmetinden sonra 4 yıla yakın bir zamandır bu şehirde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum.  Yoğun bir tempoda çalıştık. Gayret ettik. Hazırladığımız her projede bilimi, teknolojiyi en üst düzeyde kullanan bir şehir olmaya gayret ettik. Tam da teknolojiyi en iyi kullanan şehirlerden biri olarak T3 Vakfı'ndan bir karar çıktı. ‘2022 TEKNOFEST Karadeniz Samsun merkezli icra edilecek.’ Hayırlı olsun. Bu kararı verenlere şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu organizasyonun açılışı hayatımın en mutlu, en gururlu gününün açılışıdır. Elimizden geleni yaptık. Tüm şehir bir bütün olarak T3 Vakfımız ile birlikte müthiş bir organizasyona imza attık. Burası görüyoruz ki, başından sonuna kadar dolu. Müthiş bir görüntü var. Samsunlu gençlerimize, ailelerine, Samsun dışından gelen tüm misafirlerimize şehrimize gösterdiği bu ilgi için tüm hemşehrilerim ve şehrim adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki, Samsun'da, Karadeniz'de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Gençlerimizin duygu dünyaları bambaşka ufuklara doğru yönelecek eminim. Emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Açılışımız şehrimizin ve ülkemizin geleceğine hayırlı olsun."

0 Yorum

Yorum Yap