• Samsun
  • Son Güncelleme 06:46
Bakan Yardımcısı Varank: Gülsan Sanayi Projemiz hazır Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin TEKNOFEST alanındaki standını ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, “Bu dönem Samsun’da yaptığımız çok büyük yatırımlarımız, kentsel dönüşümle ilgili hizmetlerimiz, başlamış ve bitmiş projelerimiz var. Birlikte yapacağımız bir projemiz daha var. O da kaldıracağımız Gülsan Sanayi Sitesi. Bunu da başaracağız. Projemiz ve her türlü hazırlığımız hazır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Bakanlığımız Samsun’un geleceğinde müthiş bir rol oynuyor. Dolasıyla bakanımızdan ve bakan yardımcımızdan Allah razı olsun. Kendilerini tebrik ediyoruz. Her zaman onları Samsunlu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 

TEKNOFEST Karadeniz’e ev sahipliği yapan Samsun’da, Çarşamba Havalimanı’ndaki festival alanına gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Büyükşehir Belediyesi standında Başkan Demir ile sohbet etti. Kentte yürütülen çevre projeleriyle ilgili de durum değerlendirmesi yaptı.

“Samsun en ideal şehir”

Samsun’da TEKNOFEST coşkusunu SBB TV YouTube kanalına değerlendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, “TEKNOFEST’ e daha önce Gaziantep’te katılmıştım. Orası da çok kalabalıktı ama buradaki festivale gençlerimizin ilgisi daha yüksek.  Alana başkanımızla birlikte geldik. Hafta sonu olmamasına rağmen müthiş bir kalabalık var. Hafta sonu daha kalabalık olacak. Etkinlikler ve gençlerimizin katılımı çok güzel. Samsun, büyük ve deniziyle çok güzel bir şehir. TEKNOFEST için de çok ideal bir şehir olduğunu düşünüyorum.” dedi.  


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir

“Gülsan’da proje hazır, başaracağız”

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen projelere de değinen Bakan Yardımcısı Fatma Varank, “Bu dönem Samsun’da yaptığımız çok büyük yatırımlarımız, kentsel  dönüşümle ilgili hizmetlerimiz, başlamış ve bitmiş projelerimiz var. Hak sahipliği tespit ve teslim sürecinde olan konutlarımız var. Samsun Millet Bahçesi bitti. Samsun, millet bahçesi ilk biten şehirlerden birisiydi. Şuanda kullanılıyor. Halkımızın da çok memnun olduğunu düşünüyorum. Kentsel dönüşüm projeleri çok büyük bir hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’ de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan önceki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın son bakanlarından. Bu konuda gerçekten çok büyük hizmetleri var. Büyükşehir belediyesi ile çok koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Hem başkanımız hem de milletvekillerimiz, projeleri yakından takip ediyorlar. Zaman zaman da Ankara’da buluşup, son gelişmeleri değerlendiriyoruz. Bunları başkanımızla birlikte takip ediyoruz. Birlikte yapacağımız bir projemiz daha var. O da kaldıracağımız Gülsan sanayi sitesi. Bunu da başaracağız. Projemiz ve her türlü hazırlığımız hazır. Bu da şehrimizin merkezine yakışacak çok güzel bir proje. İnşallah o projeyi de hayata geçirdiğimizde vaat ettiğimiz projelerin hepsini bitirmiş olacağız.” açıklamasında bulundu.

Demir’den Varank’a teşekkür

Ziyaretinden dolayı Bakan Yardımcısı Varank’a teşekkür eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Teknofest kapsamında hem Samsun’u hem de standımızı ziyaret eden sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin de stantları var. Hem sayın bakanımız Murat Kurum hem bakan yardımcımız ile çok kısa, stratejik ve verimli bir çalışma süreci geçiriyoruz. Çok güzel neticeler aldık. Bakanlığımız Samsun’un geleceğinde müthiş bir rol oynuyor. Dolasıyla bakanımızdan ve bakan yardımcımızdan Allah razı olsun. Kendilerini tebrik ediyoruz. Her zaman onları Samsunlu görüyoruz. Emekli olunca da şehrimizde yaşamaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

0 Yorum

Yorum Yap