SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:37

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Unicef işbirliği ile düzenlenen proje kapsamında okul öncesi eğitime ulaşım ve erişim imkanı olmayan çocuklara ‘Benim Oyun Sandığım’ adlı eğitim seti verildi. Bu set ile ana sınıfı, çocukların evine getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Unicef işbirliği ile düzenlenen proje kapsamında okul öncesi eğitime ulaşım ve erişim imkanı olmayan çocuklara ‘Benim Oyun Sandığım’ adlı eğitim seti verildi. Samsun’da projenin uygulandığı 9 ilçede belirlenen çocuklar, yaklaşık 2 ay önce öğretmenler tarafından ziyaret edilerek sandıklar teslim edildi. Sandığın içerisinde  boyalar, trafik eğitim seti, sayı çubuğu, bloklar, kuklalar, yazı tahtası, oyun ve zeka oyunları gibi birçok materyal yer alıyor. Ana sınıfına bir sandığa sığdıran çalışma kapsamında öğrenmenler belirli periyotlarda öğrencileri evlerinde ziyaret ederek eğitim aktivitelerinde bulunuyor. ‘Benim Oyun Sandığım’ çalışması hem öğrencilere hem de velileri mutlu ederken okul öncesi eğitime ulaşım ve erişim imkanı olmayan çocuklar için ana sınıfını bir sandığın içine sığdırmış oluyor.

Ana sınıfı

Salıpazarı’nda 12 çocuğa verildi

Projenin pilot olarak uygulandığı yerlerden biri olan Samsun’un Salıpazarı ilçesinde çalışma kapsamında 12 çocuğa ‘Benim Oyun Sandığım’ adlı eğitim seti verildi. Uygulama hakkında bilgi veren Salıpazarı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Unicef işbirliği ile düzenlenen proje kapsamında; Salıpazarı ilçemizde okul öncesi çağında olup okul öncesi eğitimi hiç almamış, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan 2016 doğumlu ilçemizde köylerde ikamet eden 12 çocuğa ‘Benim Oyun Sandığım’ eğitim setini yaklaşık 2 ay önce verdik” diyerek sözlerine şöyle devam etti:


Salıpazarı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş

Öğretmenler çocukları evlerinde ziyaret ediyor

“Erken çocukluk eğitiminin çocuğun sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini üst düzeyde destekleyen, yaşam boyu onlara en önemli katkıyı sağlayan eğitim basamağıdır ve bu sebeple her çocuğumuza ulaşabilmek çok değerlidir.

İlçemizin en uzak bölgelerinden başlanarak dağıtılan sandıklar çocuklarımızda büyük heyecan yarattı. Sandık içinde boyalar, trafik eğitim seti, Sayı çubuğu, bloklar, kuklalar, yazı tahtası, oyun ve zeka oyunları materyalleri gibi birçok materyal yer almaktadır.  Okul öncesi öğretmenlerimiz de 12 çocuğa ayda bir defa ziyaret ederek oyun sandığındaki materyallerin verimli kullanılması ve etkinliklerle çocuğun gelişimine katkı sağlaması için rehberlik ediyorlar.”



‘Çocukların gelişimine katkı verecek materyaller var’

Salıpazarı Anaokulu’nda görev yapan ana sınıfı öğretmeni Emine Alkan Tayhan, proje kapsamında 6 öğrenci ile ilgilendiğini belirterek “Sandıkları öğrencilerimize ulaştırdıktan sonra belirli sürelerde öğrencilerimi evlerinde ziyaret ediyor ve etkinlikler yapıyoruz. Okul öncesi eğitime ulaşamayan çocuklarımız için okulu evde yaşıyoruz. Sandığın içinde bütün eğitim materyalleri mevcut. Çocukların gelişimine katkıda bulunacak materyaller var içinde ve bu öğrenciler gelecek sene 1’inci sınıfa başlayacak. Proje çok güzel bir şekilde ilerliyor ve çocuklara katkı sağladığını görüyoruz” diye konuştu.

ana sınıfı


‘Ana sınıfı evimize geldi’

Kızı Cansu Kalkan’ın ‘Benim Oyun Sandığım’ eğitim setini aldıktan sonra çok mutlu olduğunu belirten Canan Kalkan (35) “Ana sınıfı adeta evimize geldi bu sandıkla. Kızım ana sınıfa gidemese de bu sandık içindeki eğitim seti ile bir şeyler öğreniyor. Her gün mutlaka oyun oynuyor etkinlikler yapıyor. Çocuğuma katkısının olduğunu da görüyorum. Öğretmenlerimiz de ziyarete geliyorlar” dedi.

ana sınıfı


 

0 Yorum

Yorum Yap