SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 15:22
AK Partili belediyeler seferberlik ilan etti Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, bütün AK Partili belediyelerin sonuna kadar öğrencilere yardımcı olacaklarını belirterek “AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, öğrenci yurtları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Okulların açılması ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla yurtlara talebin arttığını belirten Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yurt ihtiyacıyla alakalı görüşmesinde çok tatmin edici cevaplar aldığını söyledi.

Özhaseki, özellikle yaşadıkları şehirlerin dışında eğitim gören gençlerin bir anda yurtlara müracaat ettiklerini dile getirerek "Bütün şehirlerde hazırlıklarını yapmışlar, kayıtlarını yapıyorlar. Gelen öğrencilere yardımcı olmak için müthiş bir çaba içerisindeler. Ev sahipliğinde bir kusur gösterilmiyor. Zaten yurtların fiziki şartları da eskiye oranla çok daha güzel. Bu konuda eminiz. Ancak gittiği şehirde yedekte kalanlar ya da yurt çıkmayanlar, öğrencilerimiz belki olabilir” dedi.

Özhaseki, öğrencilerin barındırılması ve okula hazırlık dönemi için gençlere imkan sunulması için AK Partili belediyeler olarak bir karar aldıklarını dile getirerek “Bugün içinde ülkemizde 1389 belediye var. Bunlardan 803'ü AK Partili belediyeler. Belediye başkanlarımız, bu çerçevede gençlere duyuruda bulunuyorlar. Ola ki müracaatınıza olumsuz cevap geldi veya yurt çıkmaması gibi bir durum söz konusu oldu, o zaman bize müracaat edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Belediyelerin gençlere yer bulma konusunda yardımcı olacaklarını dile getiren Özhaseki, her ilde kamu kurumlarının misafirhaneleri bulunduğu ve AK belediyeler olarak öğrencilere gerekli destekleri vereceklerini sözlerine ekledi.

0 Yorum

Yorum Yap