SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 23:49
AK Parti'de seçim stratejisi toplantısı.İşte muhtemel tarih Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'seçim' çağrısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Seçim Strateji Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıda seçim tarihleri de masaya yatırıldı.

Türkiye seçim için geri sayıma başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Haziran olan seçim tarihini öne çekilebileceğinin mesajını vererek mevsim ve şartlara göre hareket edileceğini söyledi. Kulislerde konuşulan tarih ise 14 Mayıs. Adnan Menderes'in 1950 yılında sandıktan zaferle çıkıp ülkenin kaderinin değiştiği gün olarak öne çıkıyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli de dün partisinin grup toplantısında seçim tarihi ile ilgili mesajlar verdi. Devlet Bahçeli, "Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim." ifadelerini kullandı.

Seçim tarihi ile ilgili mesajların gelmesinin ardından gözler seçim beyannamelerine çevrildi. AK Parti'de hazırlıklar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaklaşık 17 başlık üzerinde uzlaşan AK Parti kurmaylarına, Cumhuriyet'in 100. yılına atfen bu başlıkları 23'e çıkarmaları talimatı verdi. Seçim beyannamesinin şubat sonuna doğru kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

3 başlığın olması beklenen metinde, yeni anayasa, ekonomi, aile ve kadın, gençlik, savunma ve terörle mücadele gibi başlıkların yer alacağı ifade edildi. Seçim stratejisi toplantılarının bundan sonra her salı günü yapılması kararlaştırıldı.

 

0 Yorum

Yorum Yap