SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:19
Gıda denetimi ; 87 işletmeye 1.3 milyon TL ceza Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Gıda denetimi yapıldı. Samsun’da 87 gıda ve yem işletmesi denetlendi. Toplam 1 milyon 320 bin TL idari para cezası uygulandı.

Gıda denetimi Seferberliği kapsamında ülke genelinde yapılan denetimler tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan uygulama süresince, gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim işletmeleri denetlendi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kentte yapılan denetimlere değinen Sağlam şunları söyledi:

“Tarladan sofralara gelinceye kadarki zincirinin bütün aşamalarında denetimlerimiz yıl boyu aralıksız devam etmektedir.

Bu bağlamda Samsun il genelinde 175 gıda denetçisi personelimizle güçlü bir ekibimiz var.

Gıda denetimi şikayet

İlimiz ve ilçelerimizde gıda üretim yeri, satış yeri ve toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 12 bin 615 adet gıda ve yem işletmesi bulunmakta. Bunların tamamı kayıt altına alınmıştır. Ayrıca denetim ekiplerimizle, 7/24 yıl boyu denetimlerimiz devam ediyor.

Gıda güvenilirliği konusunda asıl amacımız tüketicilerimizin sağlığının korunmasıdır. Özellikle bu konuda tek yetkili kurum Tarım ve Orman Bakanlığımız ve taşra teşkilatlarımızdır.”

Gıda denetimi aralıksız sürüyor

Sağlam, yılbaşından bu güne kadar gıda ve yem işletmelerine yaklaşık 18 bin denetim gerçekleştirdiklerini ifade etti. Uygunsuzluk tespit edilen 87 işletmeye 1 milyon 320 bin TL idari para cezası yaptırımı uyguladıklarını açıklayan İl Müdürü İbrahim Sağlam şöyle devam etti:

Gıda denetimi şikayet
İl Müdürü İbrahim Sağlam ve ekibi denetimde.

“Yılbaşından bu güne kadar gıda ve yem işletmelerimize yaklaşık 18 bin denetim gerçekleştirdik. Özellikle uygunsuzluk tespit edilen 87 işletmeye 1 milyon 320 bin TL idari para cezası yaptırımı uygulandı.
Tüketici sağlığının ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunması amacıyla, gıda ve yem işletmelerini ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz.

Ayrıca gerekli durumlarda yasal işlem uygulamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bakanımızın talimatlarıyla bu hafta ise ilimiz genelinde denetim seferberliği başlatarak ekiplerimizle birlikte biz de denetimlere iştirak ettik.

Gıda denetimi şikayet

Geçtiğimiz 4 gün içerisinde ilimizde 109 adet gıda üretim işletmesi, 360 adet gıda satış yeri ve 381 adet toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 850 adet gıda ve yem işletmesi denetlenmiştir. Bu denetimlerde işletmelere başta gıda hijyeni ve personel hijyeni olmak üzere gıda güvenilirliği konusunda bilgilendirmelerde de bulunulmuştur.

Hiçbir şekilde taviz yok

İlimizde tüketicilerimizin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için bakanlığımız mevzuat düzenlemeleri dâhil gereken her türlü tedbiri almış olup, bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmemekte ve bundan sonraki günlerde de gıda ve yem konusunda denetimler devam edecektir.”

0 Yorum

Yorum Yap