SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 22:14
5555 kan bağışı hedefi Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Gönüllü ve düzenli kan bağışı bilinci oluşturmak amacıyla başlatılan 'Samsun Kan Bağışlıyor, Hedef 5555 Kan Bağışı' kampanyasında yaklaşık 3 bin 500 ünite kan toplandığı belirtildi.
 

Kent merkezi ve ilçelerde Samsun Valiliği himayesinde kaymakamlıkların iş birliğiyle 23 Ağustos'ta başlatılan 'Samsun Kan Bağışlıyor, Hedef 5555 Kan Bağışı' kampanyasında 5 bin 555 ünite kan bağışı toplanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Samsun Valiliği ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan çalışmaları inceleyen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kampanyanın hedeflenen rakama ulaşana kadar devam edeceğini söyledi.

Vali Dağlı, salgın sonrası kana ihtiyacın arttığını belirterek "Kızılayımızın elindeki kan stoklarının azalması sebebiyle azami derecede kan ihtiyacı meydana geldi. Pandeminin biraz daha azalması nedeniyle Kızılay kan bağışına ağırlık verdi. Samsun olarak buna destek vermek durumundayız. Bugün itibarıyla 3 bin 500'e yaklaşıyoruz. İnşallah 5 bin 500 kana ulaşmış olacağız. Vatandaşlarımızın son derece duyarlı olduğunu görüyoruz” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap