SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:13
55 milyon 290 bin liralık destekleme ödemesi başlıyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bugün itibariyle kırsal kalkınma, sertifikalı tohum kullanımı ve sertifikalı tohum üretimi kapsamında; toplam 55 milyon 290 bin liralık destekleme ödemesine başlıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, Kız Kardeşim Projesi’nin İzmir toplantısına katıldı. Bakan Pakdemirli, kadınların tarımsal üretimin ve gıda güvenliğinin yıldız oyuncusu olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli, konuşmasında çiftçilere müjde de vererek "Bugün itibariyle kırsal kalkınma, sertifikalı tohum kullanımı ve sertifikalı tohum üretimi kapsamında; toplam 55 milyon 290 bin liralık destekleme ödemesine başlıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun" diye konuştu.

‘Kadınlar tarımsal üretimin yıldız oyuncusu oldu’

Bakan Pakdemirli, kadınların, tarımsal üretimin ve gıda güvenliğinin artık yıldız oyuncusu olduğunu söyleyerek “Zira bugün, dünyada tarımsal iş gücünün yüzde 43'ünü kadınlar oluşturuyor. Yine gıda üretiminin yarıdan fazlasında kadınların emeği var. Ülkemizde istihdam edilen 4,8 milyon kişinin yüzde 41’i kadın. Türkiye’de kadınların ve erkeklerin hemen hemen eşit sayıda istihdam edildiği tek sektör, tarım sektörüdür. Kadınlarımızın gücünü, fikrini ve emeğini sadece üretimde değil, yönetimde de daha çok kullanmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap