• Samsun
  • Son Güncelleme 09:58
4 Mahalle Daha Suya Kavuşuyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Havza ilçesine bağlı Çelikalan mahallesine vurulan sondajdan 8 litre saniyeli su çıktı. Çıkan su ile birlikte Belalan ve Yeşilalan ile Bafra ilçesine bağlı Yenialan mahallelerinin içme suyu hasreti sona erecek. Mahallelere 10 gün içerisinde su verilmeye başlanacak.

Büyükşehir Belediyesi SASKİ yatırımlarıyla kırsal mahalleleri sağlıklı içme suyu ile buluşturuyor. Havza ilçesinin 3 mahallesi ile Bafra ilçesinin Yenialan mahallesinde yaşanan içme suyu sorununa köklü çözüm üretildi. Havza ilçesine bağlı Çelikalan Mahallesine özel olarak hazırlanan 5 milyon 516 bin 206 liralık proje ile vurulan sondajdan 8 litre saniyeli su çıktı. Proje kapsamında iki adet terfi binası, 30 ve 50 metreküp olmak üzere iki adet biriktirme deposu ile 28 bin 787 metre boru imalatı yapıldı. Proje ile 4 mahallenin daha içme suyu hasreti sona erdirildi. Mahallelere suyun 10 gün içerisinde verileceği ifade edildi.

Vatandaşların ihtiyacı olan suyun temin edildiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Su hayattır ve en büyük ihtiyaçtır. Dolayısıyla su sorunu çözülmeden yapılan hiçbir yatırımın ve hizmetin kıymeti harbiyesi olamaz. Biz de vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan içilebilir su temini için büyük bir gayret içindeyiz" ifadelerini kullandı.

İLKE İMZA ATMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

2023’e kadar Samsun’un 946 mahallesindeki yol ve içme suyu sorununu mutlaka çözeceklerini dile getiren Başkan Demir, “31 Mart seçimlerinde halkımıza söz verdik. Kırsal mahallelerimizin tümünde alt yapı sorunu Allah’ın izniyle kalmayacak. Türkiye’de bir ilke imza atmak için yola çıktık ve bu hedef doğrultusunda tüm ekiplerimizle sahada gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap