SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 22:22
27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri başladı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler başladı. Bir hafta sürecek etkinlikte 9 tiyatro oyunu ücretsiz olarak sahnelenecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi bu yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü bir haftaya yayılan etkinliklerle kutluyor. Geçtiğimiz yıl Kovid-19 pandemisi sebebi ile SBB TV üzerinden dijital oyunlar planlayarak hem tiyatro izleyicisine hem yerel tiyatro gruplarına destek olan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl bir hafta sürecek bir program hazırladı. Samsun'da faaliyet gösteren yerel tiyatrolar, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Bölümü, OMÜ Tiyatro Topluluğu ve Zonguldak Sanat Tiyatrosu'nun sahne alacağı etkinlik programı başladı. Tiyatro oyunları 21-27 Mart tarihleri arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Küçük Salon'da ücretsiz olarak sahneleniyor.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu etkinlikler vesileyle her yıl yerel tiyatro gruplarına destek olduklarını belirterek, “Özellikle gençlerin etkinliklerimize gösterdiği teveccüh de bizi ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle hazırlanan etkinlikler ile ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin "Bir hafta sürecek etkinlikler boyunca birbirinden kaliteli yetişkin ve çocuk oyunları ile farklı yaşlardaki seyircilere zengin bir içerik sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 


 

 

0 Yorum

Yorum Yap