SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 12:05
165 işletmeye ‘etiket’ cezası Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince 2022 yılında Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde 165 işletmeye, 304 ürünle ilgili idari para cezası uygulandı.

Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince Atakum sahil şeridinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren büfe ve işletmelere yönelik denetim yapıldı.

Haksız fiyat artışları ve stokçuluk,  KDV indirimlerinin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığı, fiyat etiketi ile kasa fiyatının aynı olup olmadığı, toptancı hallerinin denetimi ile Hal Kayıt Sistemi (HKS) ve ürün künye bilgileri üzerinden üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere yönelik denetimlerin yapıldığı belirtilirken vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan büfe ve işletmelere yönelik denetimde ise haksız fiyat artışları, Fiyat Etiketi Yönetmeliğine uygun fiyat etiketi bulundurup bulundurmadıkları, fiyat tarifeleri ile menü ve içeriklerinin mevzuata uygun olup olmadıklarına bakıldı. Mevzuata aykırı hareket eden işletmeler hakkında ise idari yaptırım uygulandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında 2022 yılında 800 işletmede 9 bin 323 ürünle ilgili olarak denetim gerçekleştirildiğini belirterek “İlimiz genelinde Fiyat Etiketi Yönetmeliği denetimleri sonucunda 165 işletmeye 304 ürünle ilgili idari para cezası uygulanmıştır” dedi. Vali Dağlı, bu konulardaki denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, işletmeleri daha ağır  idari para cezaları ile karşı karşıya kalmamaları konusunda uyardı.

 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap