• Samsun
  • Son Güncelleme 13:12
112 tatbikatlarının vazgeçilmez ’makyaj ustaları’ Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da acil tıp teknisyeni (ATT) olarak çalışan Yasemin Kurt ve Büşra Nur Keskin’in yaptığı gerçeğinden ayırt edilmeyen profesyonel yara makyajları 112 tatbikatlarının ve eğitimlerin önemli bir parçası oluyor.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllülerinin tatbikatları Samsun’da yapıldı. Senaryo gereği yapılan tatbikatların daha gerçekçi olması için olayın perde arkasında özenli bir çalışma da gerçekleştiriliyor. Acil tıp teknisyeni olarak çalışan Yasemin Kurt ve Büşra Nur Keskin, tarafından tatbikata katılanlara yapılan profesyonel makyaj dikkat çekiyor.  Gerçeğinden ayırt edilmeyen profesyonel yara makyajları 112 tatbikatlarını ve eğitimlerin önemli bir parçası oluyor.



UMKE tatbikatlarına gönüllü olarak katıldığını dile getiren Yasemin Kurt, "Tatbikatlarımızın daha gerçekçi olması için bunu yapma gereksinimi duyduk. Sahadaki olayları yansıtmak adına bu şekilde olayları gerçekleştirmek istedik. UMKE koordinatörümüz bana birkaç örnek verdi. 'Bunları yapabilir misin' diye sordu. Makyaja ufak meylimiz olduğu için bende yapabileceğimi söyledim. Bu konuda kendi imkanlarımızla sosyal medyada daha iyi neyi yapabiliriz onları araştırarak bu şekilde ekipmanımızı kurduk. Arkadaşlarımızdan çok güzel olumlu dönüşler aldık. Tatbikatların daha eğlenceli daha gerçekçi olduğunu belirtikleri için bizde bu işe devam etmeye karar verdik” dedi.



Büşra Nur Keskin ise UMKE’de keyifli bir şekilde çalıştıklarını dile getirerek “Yasemin arkadaşım sayesinde bu işe başladım. UMKE’de gönüllü olarak çalışıyoruz. Keyifli olarak çalışıyoruz. Biz biraz renk katmış olduk. Arkadaşım biraz detay çalışıyor. Ben de daha hafif çalışıyorum. Şu ana kadar iyi bir dönüş aldık. İnsanlar beğendiklerini gerçekçi bulduklarını söylediler” diye konuştu.


 

0 Yorum

Yorum Yap